Parkeerdruk Zaandam-West

03-12-2017 23:26

Parkeerdruk Zaandam-West

ZAANSTAD - Door de ambitie van Zaanstad om tot 2040 binnenstedelijk 20.000 woningen te bouwen komt de parkeerruimte in het geding.

Projectontwikkelaars kunnen het aantal vereiste parkeerplaatsen omzeilen door deze af te kopen. Bewoners zullen dan elders moeten parkeren, bijvoorbeeld in de parkeergarage. Ook kan er betaald parkeren worden ingevoerd met parkeervergunningen voor de bewoners om de parkeerdruk te verminderen, maar daar is een draagvlakmeting voor nodig. Zaanstad wil echter zonder de mening van de bewoners kunnen bepalen dat er in bepaalde straten betaald parkeren ingevoerd gaat worden.

Volgens Romkje Mathkor (GroenLinks) moet men er rekening mee houden dat als je in het centrum wilt wonen, betaald parkeren erbij hoort. Maar de tarieven moeten wel in de gaten worden gehouden.

Rina Schenk (VVD) vindt het omzeilen van de draagvlakmeting onbespreekbaar en vindt juist dat de betrokken bewoners bij het overleg meegenomen moeten worden.

Juliëtte Rot (DZ) verbaast zich over de afkoopregeling voor de ontwikkelaars en wil weten wat er met dat geld gebeurt. Daarnaast wil Rot ook dat gezamenlijk met de bewoners gezocht wordt naar een oplossing.

Makkelijk is de materie niet, want als er gratis parkeren blijft in een bepaalde wijk zal een ontwikkelaar de eigen parkeerplaatsen nooit kunnen verkopen. De raad debatteert in december verder over de draagvlakmeting in het parkeerbeleid.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl