Parkeren lang niet overal gelijk

27-07-2020 09:41

Parkeren lang niet overal gelijk

STREEK – Ooit reden we met paard en wagen en hoefden we nergens te betalen voor het parkeren van onze voertuigen. Anno 2020 is dat behoorlijk anders en zal in de komende tijd het zich wijzigende parkeerregime ongetwijfeld nog veel inwoners de handen naar het hoofd doen brengen. Vanaf wanneer zal er in Zaanstad geen enkele vrij-parkeren plek meer beschikbaar zijn?

Die vraag borrelt op bij mensen als op 30 juni 2020 het aanwijsbesluit bij de Parkeerverordening in Zaanstad een wijziging ondergaat. Het noopte Elly van Amstel, gewaardeerd medewerkster van RTV Zaanstreek, haar volgers op Facebook te tippen: ‘Vanaf 1 oktober mag je nog maar 2 uur parkeren in alle betaald parkeren gebieden in Zaandam met uitzondering van parkeerplaatsen Behouden Haven en Burcht! Als je in Zaandam woont kun je een bezoekersvergunning aanvragen. - is sowieso goedkoper.’

Elly vroeg zich af of haar visite nog maar twee uur zou mogen blijven. Vanuit de gemeente kreeg zij als antwoord dat die twee uursregeling niet geldt voor de bezoekersuren. Bezoek moet gewoon aangemeld worden en weer afgemeld.

De plaatsing van de bewuste tweet zorgde dat menig volger zijn/haar gram moest halen. ‘Daarom koop ik steeds meer online. Parkeergeld is duurder dan de verzendkosten. En heb ook meermaals gehad, dat ze het niet hadden in de winkel. Hoe help je de middenstand om zeep’ was slechts één van de vele reacties.

In de commentaren blijkt ook Amsterdam een dure parkeergemeente te zijn. Hoe anders is het dan een paar kilometer verder. In Beverwijk kunnen de bezoekers van de Breestraat en wijde omgeving GRATIS parkeren. Dat dit niet tot extreem veel drukte leidt is dan weer verrassend. Dat zal dan waarschijnlijk te maken hebben met de opvallende leegstand in het overigens bijzonder fraai gerenoveerde straatbeeld in de Breestraat en aanpalende winkelcentrum Beverhof.

Een discussie die naar alle waarschijnlijkheid voorlopig nog niet geparkeerd zal worden laat staan beëindigd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl