Parteon wil sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen

28-11-2019 16:36

Parteon wil sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen

ZAANSTAD - Op sociale huurwoningen zullen begin 2020 zonnepanelen geplaatst gaan worden. Ook de komende jaren wil de corporatie nog eens tweehonderd eengezinswoningen in Zaanstad van deze zonnepanelen voorzien. Parteon werkt met Sungevity samen om geleidelijk naar een CO2 neutrale woningvoorraad toe te werken in 2050. Er zijn al diverse metingen verricht en vragen gesteld aan huurders om hun woning duurzamer te maken, aldus een bewoner uit Krommenie.

Woonlasten omlaag
Parteon staat voor goed en betaalbaar wonen. Daarom biedt de corporatie nu de voordelen van de zonnepanelen aan zodat er zowel schonere energie én financieel voordeel voor de huurders in zit. Met verzorging van het onderhoud en het kosteloos plaatsen wordt alleen een maandelijkse bijdrage gevraagd in de servicekosten. Uiteindelijk zullen de woonlasten voor de huurders omlaag moeten.

Verduurzamen woningbezit
Een van de activiteiten van Parteon is door het plaatsen van zonnepanelen de woningvoorraad te verduurzamen. Daarbij rolt de corporatie het concept Opgewekt Wonen uit in Assendelft, waarbij woningen vrijwel energieneutraal en gasvrij worden gemaakt. Door middel van hergebruik van materialen en het verder verduurzamen van de eigen organisatie, sluit de corporatie meer aan bij de ontwikkeling van het Warmtenet.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl