Pascal Jansen hoofdtrainer AZ tot medio 2023.

02-04-2021 16:00

Pascal Jansen hoofdtrainer AZ tot medio 2023.

STREEK - Het heeft er ongetwijfeld om gespannen binnen de gelederen van de Alkmaar-Zaanstreek combinatie. Want moet Zaandammer Pascal Jansen aanblijven als hoofdtrainer? Er is witte rook en Jansen blijft aan als hoofdtrainer tot medio 2023.

Onze streekgenoot nam medio december het stokje over als hoofdcoach van AZ. Hij vulde het gat op dat begin december ontstond toen Arne Slot bekend maakte met directe concurrent Feyenoord in gesprek te zijn. Jansen ging energiek aan de slag en is ondertussen opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer twee PSV. Tot dusver coachte hij 20 officiële wedstrijden voor AZ.

AZ en Pascal Jansen hebben deze week een akkoord bereikt over een contract als hoofdtrainer tot medio 2023. De 48-jarige oefenmeester is sinds 2018 in dienst bij AZ en staat sinds december 2020 als eindverantwoordelijke voor de groep in Alkmaar.

Trainer
Als voetballer speelde Jansen onder meer in de jeugd van AZ. Een zware blessure zorgde ervoor dat hij op 20-jarige leeftijd de overstap maakte naar het trainersvak, waar hij inmiddels 28 jaar in verschillende functies werkzaam is. Onder meer bij HFC Haarlem, Al-Jazeera (VAE), Al-Wahda FC (VAE), Vitesse, Sparta Rotterdam en PSV. In 2018 maakte hij de overstap van Hoofd Jeugdopleiding van PSV naar assistent-trainer van AZ.

Logische stap
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met de nieuwe verbintenis: “Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

Vereerd
“Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", reageert Jansen. Toch wil de 48-jarige trainer snel weer focussen op het voetbal: “Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen.”


Programma
Op 3 april gaat AZ bij Willem II op bezoek. 10 april speelt de ploeg van trainer Jansen thuis tegen Sparta en daarna op 24 april de kraker bij en tegen Ajax. In de maand mei bestaat de slotserie dan uit RKC uit (1 mei), Fortuna thuis (8 mei), FC Groningen uit (13 mei) en tot slot ontvangt AZ op 16 mei Heracles in het AFAS Stadion.

BRON AZ 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl