Patricia en Chantal maken wereld beetje mooier met Chapeau For You

06-08-2019 19:16

Patricia en Chantal maken wereld beetje mooier met Chapeau For You

ZAANDAM – Ze zijn een tikje ondeugend. Op elkaar ingespeeld als het tv-duo Plien en Bianca. En hebben een hart van goud voor de medemens die het minder goed getroffen heeft: Chantal Bannink en Patricia Leidekker uit Zaandam. Als vlog-duo Chapeau For You gaan ze - op eigen kosten - op pad met Zaankanters die een uitstapje hard nodig hebben. Hun (vr)olijke feel good videoclips zijn vanaf nu ook te zien op ZaanTV.

Uitgangspunt van de Chapeau-vlogs is ‘de wereld een stukje mooier maken’. Dat doen ze door middel van een dagje op stap met iemand die dat hard nodig heeft en het doen van een ‘goede daad’ (met resultaat!).

,,Het vlog-item Goede Daad kan zijn door een donatie van kleding aan het Leger des Heils. Het plaatsen van schoteltjes met water in tuinen voor de egeltjes. Of spontaan de auto van de buurtman wassen. (carwash, inclusief stout langs de autoruiten poetsen-red.) Of een taart aanbieden aan de stichting Dierenzorg Zaanstreek”, legt Patricia uit.

Low-budget
Hun handelingen worden met de gsm op de selfiestick en met de low-budget filmcamera vastgelegd. Veel geld voor betere apparatuur is er niet. Want alles moet uit eigen zak betaald. Niet dat de meiden gelijk willen bedelen om sponsors (‘zou wel fijn zijn uiteraard’). Maar wat meer geld om de onkosten af te dekken, zou fijn zijn.

Samen treden ze al vijf jaar op als het zangduo Chapeau! ,,Het geld dat we met onze optredens binnenharken, steken we in de Chapeau For You-activiteiten”, aldus het duo. Niet dat ze avond aan avond zijn volgeboekt en met hun optredens in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen wereldbedragen verdienen. Er wordt gewoon in loondienst hard gewerkt. Maar dromen mag altijd.

Stichting als droom
Hun droom is grotere dingen te kunnen doen met Chapeau For You. Meer mensen te helpen. ,,Misschien in de vorm van een stichting”, zegt Chantal. ,,Of we moeten een miljonair aan de haak slaan…”, pareert Patricia.

Nomineren
In de tussentijd kunnen streekgenoten iemand nomineren om in het zonnetje te zetten via www.chapeauforyou.nl De vlogs staat inmiddels op ZaanTV maar ook op hun eigen YouTube-kanaal, Instagram en Facebook. Denk bij nominaties aan bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn. Of wie het verdient dat z’n tuin wordt opgeknapt.

Een introductie video van de dames is hier te vinden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl