Pensionades weer klaar voor hun wandelingen

21-05-2020 15:17

Pensionades weer klaar voor hun wandelingen

STREEK - Wandelen door de natuur blijft een heerlijke bezigheid. Dat weten ze maar al te goed bij het z.g. Maandagochtend Wandelteam. Vertrekpunt van die enthousiaste groep pensionaris is steevast Twiske tennisclub aan de Twiskeweg in Oostzaan.

Het acht koppige begeleidingsteam van het maandagochtend wandelen staat weer in de startblokken om alle pensionades uit inmiddels vijf gemeenten om gezond te bewegen in het Twiske. Er zullen groepen worden gevormd van maximaal negen personen plus een begeleider die ieder een eigen route zullen wandelen.

De wandelaars komen Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Landsmeer en Wormerland. Er is echter ook een inwoonster van Malta die driemaal in het jaar enkele weken meewandelt. Dat doet zij wanneer zij haar moeder bezoekt in Oostzaan. 


Volgende maand zullen coördinator Inge Timmer en wandelcoordinator Rob Wit ook starten met rollator wandelen waar inmiddels grote belangstelling voor bestaat. Info: start 10.00 uur bij de Twiske tennisvereniging. Kostenvrij. Rob Wit. Info: 06-51514496

Er is nog een belangrijk weetje verbonden aan deze wandelgroepen. Vanuit de begeleiding wordt ook  input verschaft in de richting van onderzoeken in gezond bewegen zoals deze door de RUG (Rijks Universiteit Groningen) en Hogeschool worden verricht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl