Permanente bewaking in teststraat

10-10-2020 09:36

Permanente bewaking in teststraat

ZAANSTAD - Terwijl er plannen zijn om een tweede teststraat in te richten - gedacht wordt aan Zaanstad Noord - is het bij de corona-teststraat in Zaandam nodig permanente bewaking te plaatsen na een incident. Dit vertelde burgemeester Jan Hamming vrijdagmiddag tijdens zijn inmiddels wekelijkse persmoment.

Volgens de eerste burger worden er steeds vaker medewerkers agressief bejegend. Er is sprake geweest van een serieus incident. 'Het is te triest voor woorden dat mensen die keihard werken voor onze gezondheid, beschermd moeten worden.' 


Hamming doet daarom een dringende oproep doen aan de mensen die zich laten testen: "Gedraag je. Deze mensen staan hier in belang van onze gezondheid. Ze doen dit werk niet zonder enig risico, want ze komen in contact met mensen die corona hebben. Wat ik echt vraag is: 'gedraag je gewoon.' We weten dat het voor iedereen moeilijk is. Heb respect voor deze mensen."

Tweede teststraat
Het aantal besmetting in de regio loopt snel op. Volgens de laatste cijfers van de GGD zijn er op dit moment zijn er in totaal 2945 vastgestelde besmettingen in regio Zaanstreek-Waterland. Er wordt op dit moment gekeken of er een tweede teststraat geopend kan worden in Zaandam Noord.

Hamming maakt zich zorgen over de toenemende coronabesmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland. "De ziekenhuizen in Nederland lopen vol. Dat geldt zeker ook in onze regio. Bij het Zaans Medisch Centrum en de Dijklander Ziekenhuizen moet men met man en macht werken. Het Zaans Medisch Centrum heeft gevraagd om de hulp van Defensie om het werk te kunnen blijven doen. Dat is niet voor niets."

Wanneer en waar de tweede teststraat in gebruik zal worden genomen is nog onduidelijk. 'Daar zijn ze momenteel druk mee bezig.' 

BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl