Persconferenties over coronamaatregelen kijkcijferhits

25-06-2020 08:55

Persconferenties over coronamaatregelen kijkcijferhits

STREEK - Het blijkt dat premier Rutte en zijn collega Hugo de Jonge, samen met de gebarentolk Irma Sluis, de absolute kijkcijferkanonnen van deze coronaperiode zijn. Volgens Stichting KijkOnderzoek hebben gisteren liefst 3,4 miljoen televisiekijkers de persconferentie van het kabinet over de nieuwe coronamaatregelen bekeken. De persconferentie was daarmee het best bekeken televisieprogramma van de dag. Ook de rechtstreekse aandacht op Zaanradio mocht zich in een grote populariteit verheugen.

De laatste persconferentie voor het zomerreces werd door de NPO, RTL en SBS uitgezonden en trok ruim twee miljoen televisiekijkers minder dan de persconferentie van 19 mei over de coronacrisis. 2.343.000 televisiekijkers keken via NPO1, 864.000 via RTL 4 en 228.000 via SBS6.

Ondanks de positieve coronacijfers, zoals het aantal sterfgevallen, ziekenhuis- en ic-opnames en de daaropvolgende versoepelingen van de maatregelen, moeten Nederlanders waakzaam blijven. Anders worden weer beperkingen doorgevoerd, zei premier Mark Rutte woensdagavond tijdens de persconferentie. "Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar. Dat blijft cruciaal", aldus Rutte.

Het belangrijkste coronanieuws in Nederland (met dank aan NU.nl) van vandaag:

  • Het kabinet heeft een volgende reeks versoepelingen gepresenteerd. Het openbaar vervoer is vanaf juli weer beschikbaar voor iedereen, Nederlanders mogen weer met elkaar in de auto reizen, alle (contact)sporten en sekswerkers mogen weer beginnen, casino's en sauna's gaan weer open en vanaf september kan er weer gevoetbald worden voor publiek, mits de toeschouwers niet zingen of schreeuwen.
  • Ook goed nieuws voor de cultuursector: evenementen zijn per 1 juli weer mogelijk. Er geldt alleen een maximum van 250 personen als niet iedereen kan zitten op één vaste plek. Festivalgangers moeten te allen tijde zitten én mogen niet meezingen.
  • Tussen tafels op terrassen hoeft geen afstand gehouden te worden, mits de horeca kuchschermen aanschaft.
  • Het RIVM maakt melding van twee nieuwe doden en zes ziekenhuisopnames. 6.097 Nederlanders zijn nu overleden aan COVID-19, terwijl bijna 12.000 inwoners opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg met 1 persoon naar 49.
  • De Nederlandse economie zal waarschijnlijk harder krimpen dan eerder werd verwacht. Het gaat om een terugval van 7,7 procent. Die daling is 0,2 procentpunt groter dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in april raamde.
  • Het Rode Kruis roept mensen op uit voorzorg na te denken over het gebruik van ventilators in gemeenschappelijke ruimtes. In lijn met het RIVM roept het Rode Kruis op om alleen een ventilator in gemeenschappelijke ruimtes te gebruiken als er geen alternatieven zijn.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl