Pinokkio blijft opvallende verschijning, reden voor een musical

Gepubliceerd: 10-08-2021 10:08

Pinokkio blijft opvallende verschijning, reden voor een musical

STREEK - Voor het komende theaterseizoen is er sprake van een musical met de titel ‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’. De figuur Pinokkio wordt al jarenlang gebruikt en het meest in deze coronaperiode gekoppeld aan mensen als premier Rutte en minister De Jonge. Die hebben echter niets Zaans. Wat is dan de reden voor een semiprofessionele voorstelling die 28 en 29 mei in de grote zaal van het Zaantheater staat geprogrammeerd.

Na onder andere Het Geheim van de Zaanstreek, Code Monet en De Saense Chocoladefabriek stort de FluXus Musical Academy zich voor komende theaterseizoen op ‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’.
Deze semiprofessionele voorstelling speelt 28 en 29 mei in de grote zaal van het Zaantheater. De Musical Academy zoekt voor deze productie nog sterke en gevorderde amateurspelers, -zangers en -dansers uit de Zaanstreek. Op 30 augustus zijn er open audities voor de rollen in de 13+ cast en op 19 september kunnen enthousiaste kids van 7 t/m 12 jaar auditeren.

Net als eerdere producties maakt FluXus Musical Academy deze voorstelling samen met de stad. De nieuwe muziektheaterproductie brengt een actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Pinokkio vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan. De voorstelling wordt uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren onder begeleiding van een live orkest.

Het verhaal
‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’ neemt je mee door de prachtige Zaanstreek uit de 17e eeuw. Een landschap vol molens, waaronder veel houtzagerijen. In één van die houtmolens kwam Pinokkio tot leven. Je wordt meegenomen in het verhaal van een houten pop, die niets liever wil dan erbij horen. Een pop die ervan droomt een echt mens te worden van vlees en bloed. Pinokkio zoekt aansluiting bij de Zaankanters en wordt tijdens de zoektocht behoorlijk op de proef gesteld.

Open audities
De audities staan open voor iedereen uit de Zaanstreek. Voor de volwassen cast (auditie op maandagavond 30 augustus) worden nog ervaren allround amateurspelers gezocht voor de tekstrollen. Een sterke zangstem en danskwaliteiten zijn een vereiste. Daarnaast is er ruimte in het dansensemble voor gevorderde dansers met goede zang- en spelkwaliteiten en zoekt het spelersensemble nog enthousiaste allround-toneelspelers, die kunnen zingen en bewegen. Voor het kids-ensemble (audities op zondag 19 september) kunnen energieke kinderen van 7 tot en met 12 jaar zich opgeven.

Kandidaten die auditie willen doen, kunnen vóór 25 augustus een mail met leeftijd, ervaring en recente pasfoto sturen naar productie@fluxus.nl. Geef in de mail aan of je mee wilt doen als tekstspeler, danser of allround ensemblespeler of dat je auditeert voor het kids-ensemble. Op www.fluxus.nl/agenda lees je onder de audities meer over de voorwaarden voor deelname.

In november zal de zoektocht starten voor amateurmuzikanten die bij project-orkest willen meespelen. Het orkest start vanaf januari 2022 onder leiding van Sebastian Ohm.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl