PKC niet alleen fysiek te sterk voor GG/IJskoud de Beste

13-03-2021 18:01

PKC niet alleen fysiek te sterk voor GG/IJskoud de Beste

WORMER - Het is bijna ondoenlijk voor de concurrentie in de Korfballeague om PKC ook maar een strobreed in de weg te leggen dit seizoen. Hoewel GG/IJskoud de Beste haar stinkende best doet komt de ploeg van trainer Daniel Harmzen op alle fronten te kort. De gasten hebben als doel om de gastheer onder de 18 doelpunten te houden. Die opdracht is goed ingevuld (11-19 eindstand), maar de eigen score viel wat tegen.

In korte tijd was het al 0-4 en leek het uiterst lastig te gaan worden voor GG/IJskoud de Beste de schade te beperken. Gelukkig wisten de Wormers wat meer power te ontwikkelen en werd het 3-5. De rebounds zijn in die fase sterk aan GG-zijde. Op dat moment is het scoringspercentage aan beide kanten laag (GG 11% en PKC 16%).

Het fysieke spel aan Papendrechtse zijde is behoorlijk fysiek en daar kunnen de Groengelen maar moeilijk tegenop. Het zorgt bij m.n. Kevin Dik voor wat frustraties. Hij heeft het ook zwaar tegen de geroutineerde Richard Kunst. Ook het duo Jelmer Jonker/Olaf van Wijngaarden toont zich sterk. De veldverhouding blijft tot aan de rust stabiel waardoor de tussenstand 6-10 is.

Net als in Papendrecht kan de thuisploeg nu kracht putten uit die ruststand. Eerder werd het verschil in de tweede helft groter. Dat lijkt nu niet te gaan gebeuren. Met nog 20 minuten te spelen is de stand 9-13 na een fraaie doorloper van Susila de Klein.

Aansluitend mist Jelmer Jonker een strafworp en blijft het vijf minuten doelpuntloos in de hal. Dat kan met name PKC zichzelf verwijten. Zij willen te mooi werk leveren. Daarbij blijft de specialiteit van Terenc Griemink (het rebounden) in het voordeel van zijn ploeg.

Aan PKC zijde worden ook diverse wissels ingebracht ongetwijfeld met het oog op de play off serie die nog moet volgen. Dat biedt Carlo de Vries met nog 11 minuten te gaan de 10-14 te laten aantekenen. Dan is een eindoffensief de verwachting, maar lossen de Papendrechters het geroutineerd op en lopen uit naar een 10-19 voorsprong. Uiteindelijk is het invaller Coevert die de eindstand mag bepalen op 11-19.

Komend weekeinde staat de kraker in eigen huis tegen KZ/Thermo4U voor Groen Geel op de agenda. Of daar nog spanning op zal staan hangt af van de wedstrijd tussen Blauw Wit en KZ morgenmiddag. Weten de Koogers die te winnen rest Groen Geel alleen nog de strijd om de Zaanse korfbaleer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl