PKC scoort tiende landstitel

18-04-2021 13:07

PKC scoort tiende landstitel

ROTTERDAM - Menig Zaans toeschouwer van de Korfbaleague finale tussen PKC/Vertom en Fortuna/Delta Logistiek moet de herkenning hebben opgemerkt. Waar onze Zaanse trots KZ/Thermo4U in de halve finale in de derde en beslissende wedstrijd in de laatste 10 minuten werd afgetroefd door Fortuna overkwam de Delftenaren nu hetzelfde tegen PKC uit Papendrecht.

Het was - ondanks het ontbreken van ambiance - een spannende en toch vooral ook zakelijke partij. Het was de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in de Korfbal Leaguefinale, in 2013 was PKC ook de sterkste, in 2019 won Fortuna. In RTM Stage in Rotterdam Ahoy versloegen de Papendrechters dit keer Fortuna met 22-18, en mochten ze zich voor de tiende keer tot kampioen van Nederland laten kronen.

Fortuna-coaches Ard Korporaal en Damien Folkerts hielden Thomas Reijgersberg in eerste instantie aan de kant, maar na de 1-1 van Julie Caluwé (0-1 door Nik van der Steen) werd hij ingebracht op de plek van Van der Steen. Het eerste initiatief was bij Fortuna, dat na tien minuten spelen een voorsprong van drie punten had (1-4). De Delftenaren konden door veel reboundkracht lange aanvallen spelen en veel herhalen. Beide ploegen maakten het elkaar verdedigend erg moeilijk. Er werd veel energie gelegd in de duels, wat het scoren niet ten goede kwam. Sanne van der Werff (PKC) en Fleur Hoek (Fortuna) stonden na de eerste helft beide op drie goals en Fortuna had bij rust een minieme voorsprong (8-9).

Na de pauze leek Fortuna de voorsprong te consolideren (via 8-10 naar 9-11) en bij PKC werd Arjen van Houwelingen ingebracht op de plek van Jelmer Jonker. Dat kantelde de wedstrijd in het voordeel van PKC en de buzzerbeater van Van der Werff betekende de eerste Papendrechtse voorsprong (13-12). Fortuna kon via Fleur Hoek counteren, maar opnieuw twee doelpunten van Van der Werff zette PKC op 16-14. 


Korporaal en Folkerts namen een time-out om Fortuna bij elkaar te roepen, maar dat sorteerde niet het gewenste effect. PKC rook bloed en kon doordrukken. Via 17-15 liep de ploeg van Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp uit naar een 22-18 overwinning, waarna het Papendrechtse feest los kon barsten. Topscorer Sanne van der Werff (acht doelpunten) werd uitgeroepen tot de ‘Bemmel & Kroon AEG Player of the Match’. Met dit kampioenschap komt de teller van PKC op tien landstitels, de laatste titel werd behaald in het seizoen 2014-2015.

Langs de lijn was er een Zaans tintje want Tim Bakker was voor de NOS actief als verslaggever, deed Luna Boerhout de veldpresentatie voor de finalelivestream van Eyecons en verzorgde Kooger livestreamregisseur Raymond Hempenius als regisseur de Engelse livestream.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl