Plan coronapas amateurvoetbal deels ingetrokken

04-11-2021 09:17

Plan coronapas amateurvoetbal deels ingetrokken

STREEK - Waar de (amateur)sportwereld eerder deze week werd opgeschrikt door kabinetsplannen de coronapas in te voeren bij het amateurvoetbal is er nu een soort van opluchting. Het demissionaire kabinet zal het plan om de coronapas in te voeren in onder andere het amateurvoetbal deels intrekken.

Sporters en toeschouwers bij buitensporten krijgen, als zij buiten blijven, geen verplichte controle van het coronatoegangsbewijs. Op het oorspronkelijke plan kwam felle kritiek vanuit de Tweede Kamer en vanuit onder meer de KNVB en de NOC NSF.


Het betekent dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de coronatoegangsbewijs. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

Ook voor het terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.

Op het terras van CVV Blauw Wit W was het zaterdag j.l. nog goed toeven.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl