Plek 11 op ranglijst van hoogste aantal positief geteste mensen

16-04-2021 14:10

Plek 11 op ranglijst van hoogste aantal positief geteste mensen

STREEK - Uit onderzoek in de maand februari blijkt dat slechts 37% van de mensen met corona gerelateerde klachten zich laat testen. Daarom is het aantal besmettingen in werkelijkheid hoger. Onze streek staat deze week op de elfde plek van de regio’s met het hoogste aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners. Onze regio is een relatief kleine regio en daardoor kunnen afwijkingen (stijgingen of dalingen) per 100.000 snel zichtbaar zijn en verschuivingen geven in de ranking. Het aantal vastgestelde besmettingen in onze regio bleef in de afgelopen week stabiel.

Met het openen van de vaccinatielocatie in Koog aan de Zaan zijn de mogelijkheden aanzienlijk vergroot. Vanaf 1 maart stond het topsportcentrum al klaar voor de taak. Het ontbreken van vaccins maakte dat er pas per 12 april werkelijk uitgepakt kon gaan worden.


Tegelijkertijd zijn tal van huisartsen ook begonnen met vaccineren. Zo is Taets Art and Event Park aan de Zaandammer Hemkade in gebruik genomen, de Spatter sporthal in Wormer is ook als zodanig in gebruik. Dan is het toch een vreemd gezicht dat slechts de helft van de capaciteit van het Topsportcentrum gebruikt lijkt te worden.

Vanaf dit weekend blijft de kinderteststraat in Wormerveer in vervolg op zaterdag en zondag gesloten. Dit omdat er weinig animo is voor het testen van kinderen in het weekend. Omdat het aantal afgenomen testen de afgelopen weken is afgenomen, is de capaciteit ook in de andere teststraten teruggeschroefd. Bij toenemende testaantallen is er de mogelijkheid snel op te kunnen schalen.

Besmettingen in onze regio hebben vooral plaats in de thuissituatie (58%), bij bezoek thuis (26%) en werksituaties (12%). Het aantal besmettingen in scholen en kinderdagverblijven blijft stabiel met 6% van de besmettingen.

Vaccinaties Zaanstreek-Waterland
De GGD gaat ook personen met morbide obesitas en Down syndroom vaccineren. De GGD doet dit met het vaccin BioNTech/Pfizer. Deze groepen werden in eerste instantie door de huisartsen met AstraZeneca geprikt. De personen die het betreft krijgen via huisartsen een brief van het RIVM dat zij via de GGD geprikt kunnen worden. Het gaat in onze regio om ongeveer 300 personen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl