Plensbuien uit het niets

Gepubliceerd: 12-10-2021 11:10

Plensbuien uit het niets

STREEK -Dezer dagen kijken we met z'n allen weer wat vaker naar Buienradar en andere weersberichtensystemen. Vanmorgen werden desondanks talrijke streek- en landgenoten verrast door het water. Niet door de bui op zich, maar de hoeveelheid water die er over ons werd uitgestort.

Volgens verwachting passeert er vandaag van noord naar zuid een koufront met buien. Daarachter klaart het op en blijft het op een enkele bui na droog. Vanaf morgen is het licht wisselvallig herfstweer. De hardlopende dames ter hoogte van de Kerkstraat en Noordsterpark in Wormerveer hebben daar waarschijnlijk geen boodschap meer aan. Zij waren drijfnat na hun wekelijkse uurtje rennen. 'En nu eens niet van de transpiratie!'

Vanochtend is er zoals we hebben ondervonden veel bewolking aanwezig en trekken van noord naar zuid buien over het land. Aan het eind van de ochtend wordt het in het noorden van het land droog en volgen daar opklaringen. De temperatuur loopt amper op. Het was vanochtend 9 tot 12 graden en eind van de ochtend is het in het midden van het land nog altijd een graad of 11. De westenwind ruimt naar het noordwesten en neemt toe tot matig en waait aan zee (vrij) krachtig.

Vanmiddag trekken de buien naar het zuiden en volgen vanuit het noorden zonnige perioden en kan er lokaal nog een lichte regenbui voorkomen. In de loop van de tweede helft van de middag hebben de buien ook het uiterste zuiden van ons land verlaten. Met een middagtemperatuur van ongeveer 13 graden is het een fractie aan de frisse kant voor deze fase van oktober. De noordwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er verspreid een lokale lichte regenbui voorkomen. Later in de nacht volgen vanuit het noorden wat meer lichte regenbuien. In het zuidoosten van het land blijft het droog. Tijdens opklaringen kan zich een mistbank vormen. De temperatuur daalt naar 10 graden langs de kust en lokaal 3 graden in het zuidoosten. De wind neemt af tot zwak en aan zee tot matig en komt uit het westen tot noordwesten.

BRON BUIENRADAR
FOTO JERRY JAHN

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl