Poelboerderij met terras en nieuw zoetwater aquarium

15-05-2021 12:56

Poelboerderij met terras en nieuw zoetwater aquarium

WORMER - Nu het zomerseizoen nadert is het op en rond de Poelboerderij merkbaar dat de mensen er weer op uit willen gaan. Steeds meer fietsers en wandelaars weten de boerderij aan de Veerdijk/Veenmospad te vinden. Dat maakt dat het terras is uitgebreid. Binnen zijn de vrijwilligers druk doende een nieuw zoetwater aquarium te realiseren.

De voormalige hooiberg bood al gelegenheid voor een terrasbezoek. Dat is terras is opgeleukt en aangepast. Mede vanwege de coronaregels. Sinds kort kan echter ook in de boomgaard iets gedronken worden. Dat is qua assortiment beperkt. Er wordt alleen koffie en thee geschonken. Het terras is van woensdag toto en met zondag van 12.30 tot 16.30 uur geopend. Zaterdag is ook het winkeltje van de Poelboerderij geopend.

Zolang als bezoekerscentrum de Poelboerderij bestaat is er een groot koud water aquarium met vissen en amfibieën uit de polder. Dat betekent dat het oude aquarium inmiddels al meer dan 25 jaar oud was. Tijd voor wat nieuws. Met behulp van het P.M. Duyvisfonds, het fonds NME en een heel royale gift van een particulier is er gedurende de afgelopen winter een nieuw aquarium gebouwd. 


'Ook de afmeting is royaal, een opstelling van meer dan 7 meter, waarbij we een doorsnede van een boerensloot laten zien. Van diep water naar de oever met een aantal karakteristieke vissen en amfibieën. Als we de deuren van het bezoekerscentrum weer mogen openen kan iedereen zelf aanschouwen wat zich normaliter onder het troebele wateroppervlak bevindt. Kleine roofvisjes als Snoek en (Snoek)baars, maar ook diverse soorten witvisjes, karpertjes, grondeltjes en de in de Zaanstreek bekende Schele Pos. Vissen die zich normaliter niet zo makkelijk laten bekijken.'

Op dit moment zijn de vrijwilligers van de Poelboerderij druk bezig met de laatste werkzaamheden en is de verwachting dat het aquarium binnenkort in gebruik zal worden genomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl