Politie te paard in Twiske

26-03-2020 12:24

Politie te paard in Twiske

STREEK - Verbazen doen we ons deze dagen met grote regelmaat. Gaat het niet om hamsteraars, gaat het wel om hele volksstammen die in de natuur hun vertier zoeken. Niet voor niets worden de maatregelen aangescherpt.

Vanmorgen was het atletiek/conditietrainer Rob Wit die met zijn discipelen in het Twiske actief was. 'Keurig allemaal op de gewenste afstand!' benadrukt Wit. 

Hij verricht deze activiteiten al vele jaren. Tweemaal wekelijks een hardlooptraining. Deze vorm van ontspannen inspannen kan vaak rekenen op de nodige bijval. Deze dag was er voor het eerst belangstelling van tot nu toe nooit gesignaleerde omvang.

'In die 37 jaar dat ik hardlooptraining geef heb ik echt nooit bereden politie aangetroffen. Ik veronderstel dat veelal jongeren de ingestelde regels aan hun laars lappen.Samen met de politie was ik verbaasd om tijdens ons Twiske rondje elkaar te treffen. Zij op hun paard en ik per fiets. Aan de training lag het niet. Die werd wel op 1 op 1 én voor alle duidelijkheid uitgevoerd met het in acht nemen van de twee meter afstand.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl