Politiek Café Wormerland

Gepubliceerd: 24-02-2018 22:02

Politiek Café Wormerland

WORMER - RTV Zaanstreek organiseerde zaterdag 24 februari een politieke bijeenkomst in café Groos in Wormer. De nieuwe kandidaten kregen hier de kans om zich voor te stellen en kort te vertellen waar ze voor staan. Daarnaast werden actuele problemen besproken aan de hand van, van tevoren gedraaide filmpjes.

VVD
De VVD is vol vertrouwen in een goed verkiezingsresultaat. Fractievoorzitter Rob Berkhout: ‘’Wij zijn tegen windmolens, maar vóór zonnepanelen op grote dakoppervlaktes, zoals sporthallen, boerenstallen, grote fabrieks- of flatgebouwen.’’

PvdA
De PvdA heeft het landelijk moeilijk, maar lijstaanvoerder Cees- Jan Kindt blijft zeer positief. Veel wordt er verwacht van nieuwkomer Monique Klootwijk. Ze is opgegroeid in een ‘roodnest’, haar vader was wethouder in Wormerland, en draait al enige tijd mee met de fractie. Ze is werkzaam in de kinderopvang en een sterke betrokkenheid bij kinderen en volwassenen. Vooral het Sociaal Domein heeft haar bijzondere aandacht.

Groen Links
Bij Groen Links staat de pas 17-jarige Bente Ferwerda op de kandidatenlijst. De VWO scholiere vindt vooral duurzaamheid zeer belangrijk. Ze verwacht dat veel jongeren op haar gaan stemmen. Kandidaat Karen Schoonheim wil het gasloos wonen gaan bevorderen. Daarnaast moet er meer aandacht voor cultuur komen. Ze wil met haar partij streven naar een sociale, groene en open gemeente.

CDA
Het CDA wil meer verkeersveiligheid en een ‘eerlijke’ politiek.

D66
D66 is na twaalf jaar weer present en verwacht een goede uitslag. Lijsttrekker Hans Kramer beklemde met nadruk dat zijn partij tijdens deze verkiezingen volop lokaal is. Hij stoort zich eraan dat er in de media zoveel aandacht is voor landelijke kopstukken, en te weinig voor de politieke spelers waar het op 21 maart echt om gaat.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV)
De Partij voor Ouderen en Veiligheid doet voor de eerste keer mee. Deze groepering heeft een duidelijke mening en de nummer één van de lijst, Jan Boer is ervan overtuigd dat veel kiezers dit gaan waarderen.

Alle partijen betreurden het zeer dat de Vereniging Liberaal Wormerland ontbrak. Wormerland gaat in ieder geval interessante gemeenteraadsverkiezingen meemaken.


Het Politiek Café Wormerland wordt donderdag 1 maart uitgezonden op ZaanTV. Ook is deze bijeenkomst te beluisteren op Zaanradio, op woensdag 7 maart, vanaf 20.00 uur. ZaanTV wordt uitgezonden door ZIGGO op kanaal 36 (Zaanstad), kanaal 45(Wormerland) en via KPN op kanaal 1418. Zaanradio is in Zaanstad te beluisteren via de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek).
In Wormerland is Zaanradio te horen op de kabelfrequentie 89,0 FM.

Foto's: Dirk Snel

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl