Politiek vanavond op Zaanradio aan de tand gevoeld over ‘duur bouwen voor starters op woningmarkt’

Gepubliceerd: 06-02-2019 9:02

Politiek vanavond op Zaanradio aan de tand gevoeld over ‘duur bouwen voor starters op woningmarkt’

ZAANSTREEK - ,,Goede betaalbare woningen voor starters op de markt tot een prijs van circa €225.000 zijn in de Zaanstreek haast niet meer te vinden. Dat probleem los je niet op met goedkope nieuwbouw. Die is tegenwoordig al weer snel te duur is voor starters. Effectiever is nieuwbouw voor het duurdere segment woningen, wat verhuizingen uitlokt, die weer bestaande woonruimte aan de onderkant van de markt vrijmaakt”, aldus makelaar Jan Willemars, tevens voorzitter van de overigens nauwelijks actieve vereniging van Zaanse makelaars.

,,B en W van Zaanstad streven naar de bouw van 1000 nieuwe woningen per jaar, waarvoor plaats moet worden gevonden binnen de huidige bebouwde omgeving. Uiteindelijk is die bouwruimte echter beperkt en zal er toch moeten worden geknabbeld aan het taboe op bouwen in het groen”, aldus Willemars in een interview dat vanavond, woensdag 6 februari, tussen 20.00 en 22.00 uur op Zaanradio wordt uitgezonden in het live politieke programma In de Ban van de Zaan.

Reportage
Erik van der Meer maakte de reportage met Willemars waarin ook de recente Raadsinformatiebrief van de wethouders Mutluer en Krieger van Zaanstad aan de orde komt over de laatste stand van zaken bij de woningbouw in de gemeente.

Gasten Juliëtte Rot (DZ) en Simone van Otterloo (VVD)
Martin Blankman en Rob van Haarlem vragen de mening over dit onderwerp aan gasten Juliëtte Rot (DZ) en Simone van Otterloo (VVD). Ook andere actuele zaken als de Toermalijn: schadevergoeding en nu herrie over mogelijke bouwoverlast? en drie procent leegstand in Zaanse huurwoningen, hoe is dat te verkopen? passeren de revue. Ook wordt de politieke mening gepolst over de Filmhuis perikelen.

Frequenties Zaanradio
Zaanradio is in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether te ontvangen. In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether). In Wormerland op de kabelfrequentie 89,0 FM. Zaanradio wordt ook gestreamd via www.rtvzaanstreek.nl. Of is te beluisteren via de mediabox, ZIGGO kanaal 1367 of KPN kanaal 1115.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl