Prestaties Hikari meiden Marissa en Nina op NK

08-04-2019 09:23

Prestaties Hikari meiden Marissa en Nina op NK

ZAANSTREEK – De datum 6 april stond met stip in de agenda van Hikari-clubleden Marissa Meijn en Nina Dekker als ‘de’ belangrijkste sportdag van de maand. Het tweetal had zich geplaatst voor het NK meiden -15.

De talenten van de Zaanse budovereniging vertrokken vrijdag al naar Groningen om in de plaats Aduard zich op te kunnen maken voor de dag van morgen.

Marissa Meijn
Judoka Marissa is al jarenlang een talent bij Hikari. Ze sloot in 2017 haar laatste wedstrijden als B Pupil af met goud. Marissa opende de wedstrijd tegen Selena Trimbach uit Zuid-Holland. Nog erg nerveus ging deze partij mis met wazari en houdgreep tegen de latere bronzen plak winnares. Getergd begon Marissa de tweede partij tegen Timmerman uit Limburg. Ze maakte met morote seoi nage en linkse ippon seoi nage een einde aan de Limburgse kansen.
 
Vervolgens kwam Trijntje Herfkens uit tegen ons Zaanse sporttalent. De judoka uit Midden-Nederland kreeg dezelfde serie aan haar judobroek. In de strijd om een plek voor de pot om het brons ging Marissa de mat op tegen Jongstra. Door iets te gretig door te pakken onderging Marissa echter hetzelfde lot als de net teruggezonden dames. Haar deelname leverde Marissa een knappe zevende plek op bij dit NK.

Nina Dekker
Judoka Nina Dekker ging voortvarend van start tegen Britt Meyer. Haar eerder getoonde vechtlust was volledig aanwezig. Helaas maakte ze halverwege de wedstrijd een klein foutje. Dat wordt op dit niveau direct afgestraft en dus werd het een herkansing voor Nina.

Daar trof zij Celeste Ebbinge uit Noord-Nederland. Die gooide helaas roet in Nina' s aspiraties door haar met sutemi en houdgreep de tweede ippon tegen te bezorgen. Voor Nina was dit laatste jaar in de klasse meiden -15. Ze zal het volgend jaar in de klasse meiden -18 een gooi naar een podiumplek moeten doen..

Voor Hikari is het nu op naar de volgende wedstrijden. Het internationale toernooi in Zuidland staat volgende week op het programma. Gevolgd een week later door de Friese masters.

Op bijgaande foto de Zaanse judotalenten die op het NK werden bijgestaan door coach Hans van Nooij.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl