Prima sfeer op Dam tot Dam Wandeltocht

16-09-2017 14:30

Prima sfeer op Dam tot Dam Wandeltocht

ZAANDAM – Amsterdamse volksmuziek begroet de wandelaars die over de brug komen aanlopen op het eiland in Zaandam. De finish is in zicht voor de sportievelingen die vanmorgen het slechte weer trotseerden en deelnamen aan de Dam tot Dam Wandeltocht.

Organisator Le Champion roemt de Dam tot Dam Wandeltocht als ‘misschien wel het gezelligste eendaagse wandelevenement van Nederland’. Hoe dan ook, de sfeer was prima tussen ruim 17.000 wandelaars die in totaliteit meelopen. De Dam tot Dam Wandeltocht biedt deelnemers een vijftal routes over 5, 10, 20, 27 en 42 km. De finish is op het Dam tot Dam Park in Zaandam.

De start vanmorgen vroeg begon weliswaar kletsnat, toen de wandelaars rond het middaguur Zaandam binnen kwamen lopen, droop de regengod Pluvius af. De regenbuien mochten de wandelpret duidelijk niet drukken.

In het centrum zelf werd de laatste hand gelegd aan de ontvangst van de hardlopers morgen. Zoals het ophangen van de laatste spandoeken. Alles wordt tot in de puntjes in gereedheid gebracht de hardlopers te verwelkomen die zondag de 16,1 km trotseren.

RTV Zaanstreek liep een stukje mee en maakte bijgaande foto-impressie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl