Proefperiode veerpont tussen Het HEM en CS halverwege

Gepubliceerd: 29-08-2019 17:08

Proefperiode veerpont tussen Het HEM en CS halverwege

ZAANDAM/AMSTERDAM – Een typisch gevalletje van ‘wist u dat?’ Want je moet online goed zoeken om te weten dat er, naast de reguliere Hempont, sinds juni dit jaar een speciale veerverbinding is tussen het Amsterdam Centraal Station en Zaandam.

Het HEM, het creatieve bolwerk op het Hembrugterrein, heeft van de Gemeente Amsterdam een subsidie gekregen om de veerverbinding een half jaar op proef te laten varen. Als de proef goed verloopt, wordt de vaarperiode met een half jaar verlengd laat afdeling persvoorlichting van het GVB weten. Het Amsterdamse gemeentelijke vervoer bedrijf laat de veerverbinding op iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag varen.
De eerste afvaart is om 17.00 uur bij het Amsterdam Centraal Station. De laatste om 23.30 uur bij de Hemweg (aankomst 00.00 uur bij Amsterdam Centraal Station). De overtocht wordt in principe gemaakt met IJveer 35.

Paal 3
De afvaartplek is in Amsterdam heel makkelijk te vinden: bij paal 3. Precies tussen de zeer druk gebruikte pont naar Amsterdam-Noord en de veerpont naar het NDSM-terrein. Het bord met digitale aanduiding van vertrektijden zie je bovendien niet snel over het hoofd. Er wordt gemiddeld 25 minuten gevaren waarna wordt afgemeerd in Zaandam.

Het HEM is verantwoordelijk voor de financiering van de veerverbinding laat het GVB weten. De kaartverkoop wordt gedaan door een verkoper van het HEM aan boord. Een kaartje (enkele reis) kost 2,50 euro. Aan boord bestaat alleen de mogelijkheid tot pinnen. De fiets mag mee.

Iets met kluitje en riet?
"Het is vandaag nog stil op kantoor vanwege de vakantie, maar ik zet de vragen door naar een collega"aldus een medewerkster die we afgelopen week aan de telefoon kregen. Nou houden we natuurlijk niet van wachten. En zeker niet het initiatief uit handen geven. Het gevoel van 'kluitjes en riet' bekruipt ons toen er binnen 24 uur geen antwoord kwam. Dus nog maar eens in de telefoon geklommen.

Telefoon gaat langdurig over… Antwoordapparaat… He? Het HEM moet vandaag toch al vanaf 12.00 uur open zijn? Neemt niemand de telefoon op? Enfin, we hebben onze vragen toch maar ingesproken. Met duidelijk de vraag daarbij terug te bellen.

En als er dan nog niemand de moeite neemt te reageren, zit er niets anders op dan zelf maar eens de pont te nemen. Het kan vandaag nog tot 23.30… Zullen we zelf eens kijken hoe druk het is op de veerboot? En of het loont om de subsidie voor de tweede keer te verstrekken omdat hordes mensen deze verbinding hebben ontdekt… Of vaart er vier avonden per week een lege veerboot heen en weer?

(wordt vervolgd)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl