Profiteert Zaanstad van deelname in Metropool Regio Amsterdam?

Gepubliceerd: 11-10-2019 12:10

Profiteert Zaanstad van deelname in Metropool Regio Amsterdam?

ZAANSTAD - De begroting 2020 voor de Metropool Regio Amsterdam (MRA) werd afgelopen donderdag in de raad van Zaanstad besproken. Naast de begroting werd er ook een evaluatie van de MRA besproken.

Deze evaluatie riep bij diverse partijen vragen over het functioneren van de MRA, niet duidelijk is welke concrete resultaten de organisatie heeft bereikt. De grote vraag is of de gemeente Amsterdam de MRA van belang acht. De indruk is dat de MRA eerder als vertragend wordt ervaren dan dat Amsterdam de toegevoegde waarde ziet.

Burgemeester Hamming benadrukt het belang van de MRA en geeft een aantal voorbeelden van baten van de MRA. In zijn overtuiging zou een samenwerking tussen alleen Amsterdam en Zaanstad minder effectief zijn als die binnen de MRA.

Daarnaast zijn er ook twijfels over de samenstelling van de MRA. In tegenstelling tot de voormalige stadsregio zitten er geen raadsleden in de MRA. Vanuit Zaanstad heeft de burgemeester zitting in de MRA. Risico is wel dat er dan in de MRA partijpolitiek gevoerd gaan worden. Daar zijn in de stadsregio slechte ervaringen mee.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl