Proosten op vrijheid, diversiteit en inclusie

Gepubliceerd: 08-05-2021 13:05

Proosten op vrijheid, diversiteit en inclusie

STREEK - Ze zijn niet uit het veld te slaan. In dit geval de organisatoren van de ZaanPride. Vanwege de Corona crisis zal ook dit jaar de ZaanPride voor de tweede keer in aangepaste vorm plaats hebben. De Zaanse Regenboogweek met vele activiteiten heeft plaats van 4 t/m 12 juni, in samenwerking met de diverse partners.

Vooruitlopend op dat 'feest' is er weer Zaans Regenboogbier ontwikkeld ter gelegenheid van ZaanPride en de Zaanse Regenboogweek 2021. Een heerlijk fris biertje, perfect voor een mooie terras dag. Vrijdag 7 mei is het bier voor het het eerst ontkurkt. Dat eerste flesje Zaans Regenboogbier, met de naam Mon Cherry, is door de Zaanse Regenboog en Brouwerij Hoop, aangeboden aan gemeentesecretaris Cis Apeldoorn. Dit geschiedde onder toeziend oog van de cameraploeg van ZaanTV.

'Met deze Zaanse Regenboogweek willen we laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt. Het is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.' 

Dit heerlijke biertje heeft een speciaal ontworpen wikkel, ter ondersteuning van, en voor het vergroten van de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad. De wikkel zal ongetwijfeld een collectors item worden. Met de karakterbeschrijving ‘een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving. Gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmt van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog. Wees er snel bij voor deze limited edition van Brouwerij HOOP.

De wikkel is naar een concept van Fleur ter Horst (stagiair bij Proud Design en student aan Willem de Koning academie) en design van Stefan Kuiper. De smaak is na verzoek van de drinker aangepast waardoor het uitgesprokener is dan het brouwsel van vorig jaar. Dit heeft brouwerij HOOP gerealiseerd door extra rood fruit en cassis toe te voegen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl