Publieke laadpaal dichtbij huis nog altijd ver weg

Gepubliceerd: 08-05-2020 10:05

Publieke laadpaal dichtbij huis nog altijd ver weg

ZAANSTAD - In principe zijn er veel oplaadmogelijkheden voor Zaanse elektrische autobezitter. Zaanse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel laadopties. Laten wij ons als Zaankanters niet rijk rekenen: Zaanstedelingen hoeven nog steeds niet te rekenen op een laadpaal dichtbij huis.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Vattenfall. Publieke laadpalen zijn bedoeld voor mensen die hun elektrische auto niet op hun privé terrein kunnen opladen, bijvoorbeeld wanneer zij geen garage of eigen oprit hebben.

Situatie laadpunten in Zaanstad
Zaanstad is één van de 282 gemeenten die via de gemeentelijke website mogelijkheden biedt om een laadpaal aan te vragen. Per 250 Zaanse huishoudens is er gemiddeld 1 publiek regulier laadpunt. Dit gemiddelde is fors lager (en daarmee gunstiger) dan landelijk gemiddeld, waar 838 huishoudens het met 1 laadpunt moeten doen.

Maximale loopafstand tot een laadpaal
De gemeente Zaanstad streeft er (zoals vele gemeenten) naar dat men op een redelijke afstand van een laadpaal kan wonen en werken. De “maximale loopafstand” naar een laadpaal in Zaanstad is volgens de gemeente echter 300 meter. Landelijk is de afstand een stuk korter: 262 meter.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl