Publieke omroep in Amsterdam tot 2024 ongewijzigd

15-07-2020 17:15

Publieke omroep in Amsterdam tot 2024 ongewijzigd

STREEK - Terwijl er in onze streek met argusogen gekeken wordt naar het mogelijk samengaan van nieuwssite De Orkaan en RTV Zaanstreek (de gesprekken zijn volop gaande) is er aan de overzijde van het Noordzeekanaal bekend gemaakt dat de concessiestrijd daar ten einde is. De uitkomst daarvan is dat de Publieke Omroep Amsterdam de aangewezen lokale omroep van Amsterdam is en blijft.

Dat betekent dat Stichting Publieke Omroep Amsterdam (POA) - van onder meer AT5, SALTO, de Amsterdamse editie van FunX en de Concertzender - tot 2024 de aangewezen lokale omroep van Amsterdam blijft. Het Commissariaat voor de Media heeft hiermee het advies van de Amsterdamse gemeenteraad opgevolgd.

Alphons Martens, directeur-bestuurder POA: "Ik ben heel blij dat het Commissariaat het advies van de gemeente heeft overgenomen en we eindelijk zekerheid hebben. In deze onzekere tijden is het voor de medewerkers erg fijn duidelijkheid te hebben over hun baan en voor alle Amsterdammers is het goed te weten dat ze kunnen rekenen op betrouwbare nieuwsvoorziening."

Het advies van de gemeente Amsterdam wijkt af van het advies van de door de gemeente aangestelde onafhankelijke adviescommissie. Nadat de gemeente dit advies heeft onderbouwd, is er volgens het Commissariaat geen twijfel over de vereiste zorgvuldigheid waarmee de gemeente Amsterdam tot zijn advies is gekomen. POA is blij dat de wethouder en de gemeenteraad hun vertrouwen hebben gehouden.

Volle kracht vooruit
"Veel makers, collega’s en mijn voorgangers hebben hier sinds december 2018 ontzettend hard voor gestreden en ik ben hen daar enorm dankbaar voor’, aldus Martens. ‘We hebben veel geleerd van de afgelopen periode en nu kunnen we met alle vier de merken volle kracht vooruit en onze positie verder versterken."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl