PvdD vraagt aandacht voor zwerfvuil met ‘afvalvis’

Gepubliceerd: 25-09-2018 8:09

PvdD vraagt aandacht voor zwerfvuil met ‘afvalvis’

ZAANSTAD – Door middel van het maken van een kunstzinnige vis, gemaakt van zwerfafval, vraagt de werkgroep Partij voor de Dieren Zaanstreek en de PvdA fractie Zaanstad aandacht voor het zwerfvuil en de plastic soep in onze zee.

De raadlieden hebben, samen met vrijwilligers en geïnteresseerden afgelopen zomer een opruimactie gehouden in het Burgemeester In 't Veldpark. In nog geen twee uur tijd werden meer dan tien vuilniszakken met zwerfvuil verzameld. Van plastic flesjes, tot luiers, vissnoeren en zelfs een grote vishaak werd opgeruimd.

Van al dat (gereinigd) zwerfvuil werd onlangs in de Heemtuin onder leiding van vormgever Annemiek van der Steen het kunstwerk gemaakt. De PvdD pleit voor een snelle invoering van statiegeld op eenmalige drankverpakkingen en is geen voorstander van de pilot waar Zaanstad aan meedoet.

Die houdt in dat met ingang van deze week ondernemers die plastic flesjes verkopen en leeg binnen 100 meter van hun zaak zijn gegooid, zelf opruimen. De PvdD is bang dat hiermee de invoering van statiegeld word ondermijnd. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen ingediend bij het college.

Bedoeling is dat de vis (tijdelijk) een mooi plaatsje krijgt op het stadhuis.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl