Raadsvergadering nog niet bol van opwinding

Gepubliceerd: 12-06-2020 16:06

Raadsvergadering nog niet bol van opwinding

ZAANSTAD - Er zijn dezer dagen weer wat voorzichtige bewegingen te noteren in het gemeentehuis. De gemeenteraadsvergadering van 11 juni in het kort beschouwd.

Zaanstad biedt veilige haven aan vluchtelingenkinderen
Zo is er een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen in totaal 500 alleen staande vluchtelingenkinderen in Nederland op te vangen. Deze motie is aangenomen met tegenstemmen van de VVD, Liberaal Zaanstad en de POV. Met dit besluit voegt Zaanstad zich in een groep van meer dan 100 gemeenten die al eerder een soortgelijk besluit hebben genomen.

Woonbestemming voor de voormalige telefooncentrale op de Krimp in Zaandam
Op 11 juni heeft de gemeenteraad van Zaanstad unaniem besloten het college op te roepen om samen met Woningbouwvereniging IJmere (eigenaar van het pand) de voormalige telefooncentrale op de Krimp om te bouwen voor woning voor starters en senioren. Nadat vorige week de plannen voor een museum op die plek door de raad in de ijskast zijn gezet komt nu deze alternatieve bestemming (weer) in beeld. Al eerder was er door de raad aangedrongen om voor dit pand naar een andere bestemming te kijken dan het museum waarvoor de gemeente zich hard heeft gemaakt. 


Menno de Haas tijdelijk in de raad
Tijdens de raadsvergadering is Menno de Haas geïnstalleerd als raadslid. Namens ROSA neemt hij de komende 16 weken de plaats in van fractiegenoot Krista van Dalen, die kampt met de nare nasleep van een coronabesmetting. 'De aanleiding is dus een hele nare, maar het blijft een eer om dit te mogen doen. Ook best spannend om behorende tot een risicogroep in de raadszaal plaats te nemen. Maar met de huidige inrichting en de nodige voorzichtigheid voelt het ok. En gelukkig blijven de Zaanstadberaden nog even digitaal' zo liet De Haas na zijn benoeming weten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl