Radar Love de wereld over

Gepubliceerd: 10-03-2021 12:03

Radar Love de wereld over

STREEK - Nu de 73ste verjaardag George Kooymans, gitarist en oprichter van de legendarische rockband Golden Earring dichterbij komt, zijn er talrijke initiatieven om de door de ziekte ALS getroffen musicus een hart onder de riem te steken. Op initiatief van diskjockey Kevin van Leeuwen van MeerRadio zullen bijna alle lokale omroepstations in Noord- en Zuid-Holland donderdag 11 maart om 17.15 uur Radar Love van Golden Earring ten gehore brengen. Op Zaanradio te horen in 'Het komt voor de Bakker' met Ed Bakker.

Begin februari drong het bericht door dat Kooymans lijdt aan ALS, wat meteen het einde betekent van de 60 jaar oude Haagse band. Fans van Golden Earring plaatsten een oproep om donderdag precies om kwart over 5 ’s middags in zoveel mogelijk huiskamers “Radar Love” te draaien.

Dit initiatief is landelijk groots opgepakt en naar de lokale omroepen. Ook Zaanradio zal er in haar uitzending gehoor aan geven. De talrijke kenners in ons land over dat nummer: "Het is de rocksong die het ruimtevaartuig Pathfinder weer in beweging zette, de beste plaat voor in de auto, en het nummer waarin alles samen komt wat de Golden Earring zo uniek maakt."

Het was George Kooymans die de muziek componeerde en op 23 februari 1973 speelt de band het nummer voor het eerst live in de Groenoordhallen in Leiden. In de tweede week van augustus verschijnt het nummer op single. Zanger Barry Hay schreef al eerder de tekst van Radar Love.

Het nummer verscheen aansluitend op het album Moontan. Het hitnummer duurt meer dan zes minuten en is opgebouwd als een kleine suite. De tekst vertelt omtrent een man die zich op grote afstand van zijn vriendin bevindt en onderweg is naar haar.

Zaanradio kun je in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether ontvangen.
In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek).
In Wormerland zijn we te horen op de kabelfrequentie 89,0 FM.
Zaanradio wordt ook via internet gestreamd (zie button rechtsboven op deze pagina).
Tevens kunt u ook Zaanradio luisteren via de mediabox, ZIGGO box op kanaal 915 of KPN kanaal 1118.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl