RCZ terechte winnaar eigen toernooi

15-08-2020 21:06

RCZ terechte winnaar eigen toernooi

ZAANDAM - Op de finale dag van het RCZ toernooi waren Hercules Zaandam en Beverwijk aan elkaar gekoppeld. Beide teams verloren hun eerste duel tegen de latere finalisten RCZ en Westzaan, die het gevecht om toernooiwinst aan zouden gaan.

Omdat Hercules Zaandam gelijktijdig oefende tegen Purmersteijn, kregen de aanstormende talenten van het tweede elftal de kans om de paars witte eer hoog te houden. Coach Raymond Huisman zag zijn team een half uur voluit gaan maar daarna ver wegzakken. Logisch als je in het achterhoofd hebt dat deze groep slechts twee trainingen achter de rug heeft. 


Het had wel zijn invloed op de wedstrijd. Beverwijk wist in de eerste helft op een verdiende voorsprong te komen via een fraaie treffer van Lokman Sagsuz. Na rust verdubbelde Beverwijk de voorsprong via Cas van Balen die met een schot vanaf randje 16 het net deed bollen. 

Even leek Hercules helemaal terug in de wedstrijd te komen. Een ongelukkige Beverwijkse handsbal deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. De leidsman had er zin in vandaag en keurde de goed ingeschoten strafschop af omdat een Hercules spelers zijn jubelteen over de lijn hand gestoken. Voor strafschopnemer Luca Bruinestein geen probleem. De tweede poging schoot hij ook onberispelijk binnen in de andere hoek. 

De Hercules supporter, die vervolgens hoopte op de gelijkmaker kwam bedrogen uit. Glenn Buisman hielp alle hoop om zeep door de 1-3 eindstand binnen te schieten Daar viel weinig op aan te merken. Beverwijk was de bovenliggende partij en was duidelijk conditioneel sterker. Werk aan de winkel voor Raymond Huisman, die daar begrip voor heeft. Minder begrip toonde hij voor het niet uitvoeren van de afspraken door zijn team. 

Op het hoofdveld werd gestreden om toernooi winst. Westzaan kwam verrassend voor de dag door vroegtijdig druk naar voren te zetten. Deze tactiek van trainer Arjan Zwaan pakte echter verkeerd uit. De uitvoering was niet naar behoren, wat helemaal niet erg is in een oefenwedstrijd. RCZ liet zien over voldoende kwaliteit te beschikken binnen de huidige selectie om zich hieronder uit te kunnen voetballen. 

De ruimtes tussen de linies bood de Racers de kans om snel richting de goal van de Rood-Witte Leeuwen te voetballen en doeltreffend af te ronden. Angelo Philippo rondde een goed opgezette aanval af waarmee hij de score vroeg in de wedstrijd opende. Nog geen vijf minuten later tekende Tom Winnubst voor de gelijkmaker. De toon was gezet. De razendsnelle buitenspeler Jeremy Kho bracht RCZ weer op voorsprong en Lex de Krijger liet zijn tegenstander staan om vervolgens oog in oog met de keeper af te ronden. 

Westzaan trainer Jelle Zwaan vond dat Westzaan het liet liggen in de duels en benadrukte dat het beter moest. Zijn collega Harry Volkers kon slechts complimenten uit delen aan zijn team over het vertoonde spel. 

Na rust drong Westzaan wel aan maar kwam het simpelweg te kort tegen het sterk spelende RCZ. Jeremy Kho tekende voor de 4-1 en invaller Jan Lukken schoot koud in het veld de 5-1 binnen. Daarmee won RCZ volkomen terecht het eigen toernooi.

TEKST EN FOTO'S Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl