Reageren op minimum eisen openbaar vervoer na 2023

Gepubliceerd: 22-09-2021 10:09

Reageren op minimum eisen openbaar vervoer na 2023

STREEK - De Vervoerregio Amsterdam heeft flinke ambities voor het openbaar vervoer in de Zaanstreek en in Waterland. En dat maakt het noodzakelijk dat inwoners en belanghebbenden in Zaanstreek en Waterland de kans hebben om te reageren op de minimum eisen die Vervoerregio Amsterdam heeft vastgesteld voor het openbaar vervoer na 2023 in deze gebieden. Op 18 oktober sluit de reactietermijn op dit zogenoemde Ontwerp Programma van Eisen (PvE).

Vervoerregio Amsterdam heeft flinke ambities voor het openbaar vervoer in de Zaanstreek en in Waterland. Ilan Sluis vertelt als woordvoerder/communicatieadviseur van de organisatie bijvoorbeeld dat op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit en innovaties op het gebied van manieren om te betalen belangrijke punten vormen. 'Al deze ambities zijn vertaald naar eisen waaraan een nieuwe vervoerder moet voldoen als die het openbaar vervoer in dit concessiegebied wil verzorgen. Op basis van dit document, het Programma van Eisen, kunnen geïnteresseerde vervoerders te zijner tijd hun bieding doen.' 

Meepraten
De betrokken gemeenten, Zaanstreek, Oostzaan, Purmerend, Beemster, Landsmeer, Edam-Volendam, Wormerland en Waterland mogen ook meepraten over het definitieve PvE. Daarom hebben zij het Ontwerp PvE toegezonden gekregen, net als andere belanghebbenden als provincie en naastgelegen gemeenten.

Per december 2023 moet het openbaar vervoer in de regio’s Zaanstreek en Waterland opnieuw worden aanbesteed. Daartoe is door de opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam in januari een aanbestedingsprocedure in gang gezet. Daarbij worden vervoerders uitgenodigd mee te bieden op het verzorgen van het openbaar vervoer in die regio.

Reacties op het Ontwerp PvE kunnen dus tot en met 18 oktober worden gemaild.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl