Rechter gaat sluiting pand beoordelen

29-04-2021 13:28

Rechter gaat sluiting pand beoordelen

WORMERVEER - Het is aan de rechter om aan te geven of de gemeente Zaanstad op 22 juni 2019 te ver is gegaan bij het sluiten een groot pand aan de Esdoornlaan. In het bedoelde pand, dat kadastraal - Zaanweg 93/94 en Esdoonlaan 6 - als één pand te boek staat, werd een hennepkwekerij aangetroffen met 47 planten. De rechter moet zich op 9 juni uitspreken over sluiting van het pand aan de Esdoornlaan.

Medewerkers van gemeente en brandweer maakten in die periode een gezamenlijke inspectieronde in het complex waar dit pand deel van uitmaakt, en ontdekten de kwekerij. De 23-jarige bewoner werd aangehouden door de politie. In hetzelfde wooncomplex was al eerder een pand een half jaar gesloten geweest na het aantreffen van hard- en softdrugs. Dit alles op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

De vraag die nu heerst is of de gemeente Zaanstad te ver gegaan door een groot pand aan de Esdoornlaan in zijn geheel te sluiten. Daar zal de Haarlemse bestuursrechter zich de komende weken gaan buigen.


Eigenaar van het pand Pafab BV (gevestigd Veerdijk in Wormer) schatte het besluit van het college als  disproportioneel en onnodig in. Om die reden besloot het bedrijf een rechtszaak aan te spannen. Volgens de gemeente was de volledige sluiting van het pand noodzakelijk.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl