Recreatiegebied het Twiske afgesloten voor autoverkeer

05-04-2020 13:39

Recreatiegebied het Twiske afgesloten voor autoverkeer

OOSTZAAN - Zoek de zon op, dat is zo fijn. Lou Bandy maakt er ooit een hit van. Dat zong menigeen in het verleden uit volle borst mee. Dezer dagen riskeer je bijvoorbeeld in recreatiegebied Het Twiske een boete is 390 euro.

De burgemeester van Oostzaa besloot na dringend advies om het Twiske tot aanstaande maandag 20.00 uur af te sluiten voor autoverkeer. Dit deed hij nadat de politie Zaanstreek iedereen al adviseerde om thuis te blijven. 'Dit advies is niet helemaal overgekomen', zo laat de politie Zaanstreek via haar Facebook pagina weten.

Burgemeester Rob Meerhof deed bezoekers van recreatiegebied het Twiske zaterdag al het dringend verzoek naar huis te gaan. Dat deed hij na de constatering dat 'te veel mensen zich niet aan de regels houden'.

De burgemeester besloot daarom het Twiske vandaag (zondag) af te sluiten voor autoverkeer. De politie doet op Facebook nogmaals het advies en het dringende verzoek om thuis te blijven.

"Ga je toch op pad, en overtreed je de noodverordening. Loop je het risico om een boete te ontvangen van 390 euro", schrijft de politie Zaanstreek op Facebook.


Het plaatsen van betonblokken is een van de maatregelen om bezoek tot een minimum te beperken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl