Regenboogkleuren in openbaar vervoer

27-07-2021 10:30

Regenboogkleuren in openbaar vervoer

STREEK - Het openbaar vervoer bekent kleur. Dat valt af te leiden uit het feit dat voor het eerst alle vervoerders binnen Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren, het symbool van Pride.

Het GVB levert een tram, Connexxion twee bussen en EBS een bus. Vervoerregio Amsterdam financiert de stickers. De bussen blijven een jaar lang, tot na Pride 2022 in regenboogkleuren rondrijden. De bussen en de tram dragen behalve de regenboogkleuren ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen. Het initiatief van de Vervoerregio en de vervoerders wordt verwelkomd door de organisatie van Pride Amsterdam.


Voorzitter van de Vervoerregio, Egbert de Vries laat weten dat de Vervoerregio, GVB, Connexxion en EBS met de voertuigen in regenboogkleuren gezamenlijk duidelijk willen maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. "Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang.’’

De vervoerders willen met de regenboogvoertuigen een sterk visueel statement maken. Het regenboogsymbool is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. Amsterdam en Pride nemen al jaren het voortouw om dit uit te dragen. De openbaar vervoerbedrijven zijn er voor iedereen en willen dat ook laten zien op bussen en tram.

De voertuigen worden op 29 juli in gebruik genomen, vlak voordat Pride op 31 juli begint. De tram rijdt door Amsterdam, de bussen van Connexxion in de concessiegebieden Amstelland-Meerlanden (Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen) en Zaanstreek, de bus van EBS in concessiegebied Waterland ten noorden van Amsterdam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl