Regio Cup eerste kans voor voetballers

09-04-2021 16:35

Regio Cup eerste kans voor voetballers

STREEK - Nu het kabinet heeft aangegeven dat er in de komende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn gloort er ook weer licht voor de niet-betaalde voetballers. Vandaar ook dat de KNVB hoopt dat er vanuit de overheid snel duidelijkheid komt over de mogelijkheden binnen het voetbal. Voor zowel over sporten in teamverband voor 27+’ers, als over het onderling spelen van wedstrijden in de jeugd.

Om die reden is de KNVB gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Zodra de coronamaatregelen het toelaten zal de KNVB starten met de daadwerkelijke organisatie van de Regio Cup.

INDELINGEN
De O7-teams zijn ook ingedeeld in de Regio Cup en gaan spelen op dezelfde manier als de andere pupillen. Dat houdt in dat zij in tegenstelling tot het reguliere competitie-aanbod (bekend als blokplanning) bij de Regio Cup elke week één wedstrijd krijgen aangeboden.

De O23-teams mogen sinds begin maart weer in teamverband trainen en starten de Regio Cup gelijktijdig met de jeugd. Helaas is het niet voor elk team mogelijk om in te delen binnen redelijke reisafstand. Deze teams zal de KNVB inplannen bij de senioren en starten naar verwachting dus later (afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl