Reizende foto-expositie 50 jaar Marokkaanse migratie

Gepubliceerd: 27-09-2018 11:09

Reizende foto-expositie 50 jaar Marokkaanse migratie

KROMMENIE - Zaanstad is van 5 tot en met 24 oktober gastheer voor de reizende tentoonstelling ‘Vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland’. Deze expositie is samengesteld door het Atlas Cultureel Centrum en wordt gehouden in de Bieb in Krommenie aan de Heiligeweg.

De tentoonstelling laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later hun gezin op te bouwen. De Marokkaanse cultuur in Nederland wordt in beeld gebracht met thematische foto’s.

Initiatiefnemer Sahin Yildirim: ,,We hebben een collectieve geschiedenis in Nederland en dat mag niet verloren gaan. Onze drijfveer is: Wie zijn verleden niet eert, verliest de toekomst en wie zijn wortels vernietigt, kan niet meer groeien. Met dit project willen we de kennis, ervaringen, successen en falen van de pioniers vastleggen en tonen aan een groot en nieuw publiek.”

Voor de expositie zijn er in totaal 50 mensen (Marokkaanse gastarbeiders en hun vrouwen en Nederlanders) professioneel gefotografeerd. Daarnaast zijn er spullen/documenten van autochtone Nederlanders en gastarbeiders, zoals werkcontract, koffers, paspoorten, werkkleding etc. te zien. Er is ook een boek samengesteld over deze periode.

De expositie is vrij te bezichtigen tot en met woensdag 24 oktober.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl