Restaurant met buurtfunctie: 'Il vero angolo Italiano'

Gepubliceerd: 09-01-2021 11:01

Restaurant met buurtfunctie: 'Il vero angolo Italiano'

ZAANDAM - Je zal maar uit Napels komen en je denkt je draai lekker gevonden te hebben in Nederland. Marco (40) en Christiani (38) Giglio is zo’n duo. Al jaren werkzaam in de restaurantbranche. Hij als chef-kok en als zij sous-chef. Door de coronacrisis kwam het tweetal zonder werk te zitten. En dat is met een zoon van 13 in het gezin niet prettig. Bij de pakken neerzitten doen zij niet. Energiek zijn ze aan de slag gegaan met 'Il vero angolo Italiano' (het echte Italiaanse hoekje) aan de Zuiddijk in Zaandam. ‘Als alles weer normaal is hopen we hier een echt buurtwinkeltje van te kunnen maken.’

Aan deze zelfstandige klus zijn zij begonnen met als doel de Zaankanters kennis te laten maken met de authentieke Italiaanse keuken. Vanuit Napels kwamen zij ruim een jaar geleden niet geheel onvoorbereid naar ons land. De twee broers van Marco woonden en werkten hier al.

Zijn eerste klus was bij Sagrestano aan de Westzijde. De zaak werd overgenomen, Marco ging mee en kwam zodoende terecht in de Verrassing aan de Zaan. Christiani vond een baan bij een Mexicaans-Argentijns- en Italiaans restaurant in Amsterdam.

Door het verlies van hun beider werk was terugkeren een optie. Deze werd niet aangepakt. Net voor Kerstmis openden zij hun restaurant in de voormalige IJsboetiek. Ze zagen op Facebook dat de zaak ter overname werd aangeboden. Met hulp van enkele vrienden kon het ingang gezet worden om zelfstandig aan de slag te gaan. En dat doen Marco en Christiani enthousiast en voortvarend.

Vanwege de beperkingen draait de zaak voorlopig alleen op afhaalmaaltijden. Om die reden is de menukaart tijdelijk wat minder complex dan beiden voor ogen staat. Nu overheersen broodjes en Italiaanse snacks. "Je kunt nu niet alles maken. Sommige gerechten moet je meteen na het bereiden serveren” legt Marco uit aan zijn bezoeker.

Het zijn straks de authentiek Zuid-Italiaanse gerechten naar familierecepten die de boventoon gaan voeren. Gerechten die Marco bij zijn moeder en oma thuis al verorberde. Nu overheerst de basis, maar straks kan er op aanvraag van alles gepresenteerd worden. Bijzondere gerechten op aanvraag zal dan geen probleem zijn. ‘Voorlopig zorgen we ervoor dat er iedere dag van iets nieuws genoten kan worden.’

Zonder dat er veel ruchtbaarheid aan is gegeven is het restaurant eigenlijk onopgemerkt open gegaan. Er is nog flink wat te doen. De inrichting is nog niet helemaal af, een grootse opening houden de klanten tegoed. Ook hopen de Giglio's straks een terras bij hun zaak te kunnen openen. Het idee is dat hun Italiaanse hoekje een soort buurtfunctie krijgt. Gezien de aanloop nu al is dat geen enkel probleem. De jonge moeders die met hun twee zoontjes even een kop koffie komen halen merken aan hun kinderen dat de oude functie nog bekend is. ‘Wij willen een ijssie’ stelt het duo. ‘Dat kan nu nog niet’ legt Marco geduldig uit. ‘Maar het is goed te weten dat jullie ijs lekker vinden’ knipoogt hij.

Het streven om van het restaurant een plek te laten worden waar mensen zich thuis voelen lijkt daarom beslist haalbaar. De eerste weken heeft het duo geleerd dat ongeveer 80% van de bezoekers uit de directe omgeving komt, maar voor het overige komt heel de streek naar de Zuiddijk.

Openingstijden
'Il vero angolo Italiano' (Zuiddijk 91, Zaandam) is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 19 uur en zondag van 11 tot 17 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl