Retegoeie tentoonstelling Poepgoed

08-10-2020 11:34

Retegoeie tentoonstelling Poepgoed

ZAANDAM - Een tentoonstelling met een luchtje eraan? Iedereen heeft er wel mee te maken, maar we spreken er zelden of nooit over. En dat deed de mensen van het Natuurmuseum aan de Thijssestraat besluiten de komende maanden een tentoonstelling met een luchtje te presenteren.

Als geschreven: iedereen heeft ermee te maken: de koning en de zwerver, de balletdanseres en de vuilnisman. Maar er wordt meestal niet over gesproken of er wordt een beetje lacherig over gedaan. In de expositie Poep-Goed wordt wél serieus op het fenomeen poepen ingegaan. 
De bezoeker zal verschillende drollen van dieren tegenkomen in het museum, allerlei kakdozen en toiletpotten. En je leert dat poep vaak op een nuttige manier is gebruikt. Bijvoorbeeld in de landbouw of als brandstof. De expositie is voor jong en oud een spannende ontdekkingsreis. En gelukkig valt er ook genoeg te lachen!

Na het bezoek weet de gast veel meer over de donkerbruine wereld van alledag. De tip is ook de toiletjuffrouw vooral niet vergeten en haar een fooitje te geven!

Bezoekers wordt gevraagd zich strikt aan de corona-richtlijnen te houden. Er zijn mondkapjes voor volwassen bezoekers. Er zullen maximaal twintig bezoekers tegelijk binnen mogen zijn.

Waar: Natuurmuseum, Thijssestraat 1, Zaandam
Wanneer: alle zondagen in oktober t/m december van 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: De entree voor deze activiteit en het museum bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders én Vrienden van het ZNMC zijn gratis). Betaal bij voorkeur met pin.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl