Reuzen in het Volkspark?

10-03-2019 20:35

Reuzen in het Volkspark?

ZAANDAM - Ze stonden er afgelopen vrijdag: twee levensgrote, blauwe laarzen. Zomaar pontificaal voor de ingang van het Volkspark in Zaandam.

Uit nadere inspectie blijkt dat ze waren neergezet ter promotie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. U weet wel, die club die zich hard maakt voor schoon en gezond water in beekjes, sloten, kanalen, plassen en meren. Daarnaast waren ze afgelopen zomer hard nodig. In droge periodes zorgt het Hoogheemraadschap ervoor dat er water uit het IJsselmeer en Markermeer in onze sloten en vaarten instromen. En er zo geen watertekort ontstaat.

De blauwe laarzen stonden er natuurlijk niet zomaar. Het was ook promotie voor de Waterschapsverkiezingen. Die vinden ook op 20 maart plaats. Tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie. De mensen in Provinciale Staten worden direct door inwoners gekozen. Zo wordt er indirect ook voor de Eerste Kamer een stem uitgebracht.

Inmiddels moet de oproep om te stemmen al bij iedereen in de bus zijn gevallen. Meer informatie: https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/provinciale-staten/stemmen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl