Rijdende poëzie in Zaanstad

Gepubliceerd: 10-11-2016 11:11

Rijdende poëzie in Zaanstad

Dichters die ‘wereldberoemd willen worden in eigen stad’ kunnen meedoen aan de dichtwedstrijd rondrijdende poëzie voor Zaanstad. Kunstenaar/vormgever Gea Zwart organiseert de wedstrijd in opdracht van de gemeente.

In het kader van de Poëzieweek wordt er van 26 januari tot 1 februari gestrooid met poëzie die door streekgenoten zelf is bedacht. Hun poëtische teksten verschijnen op gemeentewagens en zullen zo het straatbeeld een beetje opfleuren.

Om passende teksten te verzamelen kunnen Inwoners van Zaanstad hun eigen dichtregels inzenden. Die moeten aansluiten bij het landelijke thema van de Poëzieweek 2017: Humor. Gezocht wordt naar dichtregels die op de lachspieren werken, hilarisch zijn, ironisch of herkenbaar.

Een jury met wethouder Leny Vissers-Koopman, stadsdichter Kees-Jan Sierhuis en kunstenaar/vormgever Gea Zwart selecteert de winnende gedichten. Hun pennenvruchten verschijnen op circa 20 veegwagens, rioolschoonmaakwagens en ander rijdend materieel.

Voorwaarde is wel dat het eigen geschreven dichtregels zijn. Er is een categorie A: 40 tekens per regel, (totaal aantal tekens 80), categorie B: 25 tekens per regel (totaal aantal tekens 50), inclusief spaties en andere lettertekens. Inzenden kan tot en met zondag 11 december. Als tekst geschreven in het mailvenster  of Word-bestand naar: poezie-znstd@geazwart.nl o.v.v. categorie, naam, leeftijd en contactgegevens.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl