Rijkswaterstaat: Coenbrug is veilig

12-07-2018 21:02

Rijkswaterstaat: Coenbrug is veilig

KOOG AAN DE ZAAN – De Coenbrug is veilig, aldus de conclusie van Rijkswaterstaat. De losse betondeeltjes die van de brug afkwamen zorgden voor verontrusting, maar kunnen geen kwaad bleek na inspectie. Het losse betongruis heeft geen gevolg voor de constructie laat de gemeente weten.

Afgelopen dinsdag heeft een gesprek plaatsgevonden tussen wethouders Hans Krieger van Havens & Vaarwegen en Gerard Slegers van Mobiliteit van de gemeente Zaanstad en Rijkswaterstaat. De conclusie van Rijkswaterstaat is: de Coenbrug was en is veilig.

 
Polshoogte
Beide wethouders namen ook persoonlijk polshoogte. Wethouder Mobiliteit Gerard Slegers: ‘De veiligheid van onze inwoners is voor ons zeer belangrijk, we nemen dit hoog op en zijn daarom in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat om de situatie nader te bespreken.’

Beweringen dat er sprake zou zijn van zeer ernstig achterstallig onderhoud en onacceptabele risico’s met grote gevolgen voor de veiligheid worden tegengesproken. Volgens Rijkswaterstaat is de veiligheid van infrastructuur, ook van de Coenbrug, niet in het geding.

De risico’s bij de Coenbrug die betrekking hebben op geluidschermen, constructie en bruginstallatie zijn verholpen. Voor de voegovergangen - de overgang tussen de stalen constructie van de brug en de weg zelf - worden aanvullende maatregelen voorbereid.

Voegovergangen
In de Coenbrug liggen voegovergangen. Dit is overgang tussen de stalen constructie van de brug en de weg zelf. Bij één voegovergang is sprake van lekkage boven de bloemenwinkel. In september wordt deze voegovergang waterdicht gemaakt.

Bij het gepland groot onderhoud in 2024 worden alle voegovergangen vervangen en is de lekkage structureel opgelost, aldus de gemeente. De omwonenden hebben aangegeven dat de voegovergangen lawaai maken. Een onderzoek daarnaar loopt nog. Tot het groot onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het onderhoud aan de Coenbrug zo efficiënt mogelijk wordt ingepland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl