Rob Karst in hart van de democratie

Gepubliceerd: 30-06-2021 8:06

Rob Karst in hart van de democratie

ZAANSTAD - Voorafgaand aan de behandeling van de Voorjaarsnota Zaanstad opende burgemeester Hamming het geheel met het afwerken van een aantal orde-voorstellen. Tot slot van zijn opening riep de burgervader Rob Karst (D66) op om in het midden van het hart van de democratie en raadszaal plaats te nemen. Dit vanwege zijn benoeming tot raadslid van de gemeente Zaanstad.

De voorzitter van de commissie geloofsbrieven Perry van der Velden liet weten dat alle ingediende bewijsstukken zijn onderzocht en dat is gebleken dat Karst voldoet aan alle eisen waaraan een gemeenteraadslid dient te voldoen.

Karst - eerder op 19 april 2018 al beëdigd tot steunfractielid van de gemeente Zaanstad- is daarmee de opvolger van D66 partijgenoot Martin Hoek die, na getroffen te zijn geweest door corona, besloot zich terug te trekken. Dit mede omdat hij het niet meer kan opbrengen om naast zijn baan als docent op het Zaanlands Lyceum ook nog deel uit te maken van het gemeentebestuur.

De portefeuilles waar Karst met aan de slag gaat zijn Sport, Bereikbaarheid en Mobiliteit, Openbare Ruimte, Monumenten en Erfgoed. Tevens is hij fractiepenningmeester van D66.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl