Roep om financiële steun Zaanse popsector

Gepubliceerd: 06-06-2020 9:06

Roep om financiële steun Zaanse popsector

STREEK - Een groep prominente Zaankanters, bestaande uit Dennis Jak: voorzitter (content marketeer, muzikant en verwoed Metal liefhebber), Rob Hendriks: commissielid (beheerder www.zaansepophistorie.nl, muzikant en radiomaker) en Pieter Molenaar: commissielid (muzikant, drummer) heeft een noodfonds opgericht om Zaanse ondernemers in de popsector financieel te steunen. Want alleen met hulp van deze ondernemers kan de bloeiende popcultuur in de Zaanstreek voortbestaan. ‘Niet alle ondernemers komen in aanmerking voor de kabinetssteun. Dus we voelden ons verplicht om in actie te komen.’

De Zaanse popcultuur kende voor het coronavirus een enorme opleving. Steeds meer bands, artiesten en nieuw talent werden landelijk zichtbaar en steeds populairder. Dit succes was niet alleen te danken aan de kwaliteit van de muziek, maar ook aan de ondersteuning van plaatselijke culturele ondernemers als producenten, boekingskantoren, aanbieders van oefenruimtes, de Flux, de Groote Weiver.

Kabinetssteun niet toereikend
Nu het virus langer onder ons is en alle evenementen zijn afgelast, verkeren steeds meer culturele ondernemers in financiële nood. Niet alle ondernemers komen door omstandigheden in aanmerking voor de kabinetssteun. Daarnaast duurt de aanvraagprocedure soms zolang dat ondernemers al over de kop gaan, nog voordat over eventuele financiële steun is beslist.

Volgend jaar weer naar je favoriete band?
Daarom hebben een aantal prominente Zaankanters uit de popsector een noodfonds opgericht om ondernemers daar waar het kan, tegemoet te komen. Het fonds wil graag dat de popcultuur in de Zaanstreek blijft én weer verder kan groeien. Dit is onmogelijk zonder al deze betrokken ondernemers. Want als deze failliet gaan, dan kent de Zaanse popcultuur geen bestaansrecht meer. En kunnen muziekliefhebbers niet meer naar optredens van hun favoriete band.

Hoe werkt het noodfonds?
Iedereen die wil, kan een vrijwillige donatie doen. Het fonds is een onafhankelijk instituut, gedragen door een aantal prominente Zaankanters. De criteria zijn heel simpel: wie zich aantoonbaar professioneel bezighoudt met de Zaanse popmuziek en door de crisis dreigt om te vallen, kan ondersteuning krijgen. Ondernemers kunnen zich aanmelden via www.zaansnoodfonds.nl. Op 20 juni vindt er via Flux TV – Podium de Flux – een online benefietavond plaats met als doel zoveel mogelijk donaties binnen te halen. IBAN NL 16 TRIO 0338 7457 69

*tnv Jazz in de Winkel ovv Zaans Noodfonds

Wie heeft het noodfonds opgericht?
De commissie van het noodfonds bestaat uit de volgende leden:

  • Dennis Jak: voorzitter – content marketeer, muzikant en verwoed Metal liefhebber
  • Rob Hendriks: commissielid – beheerder www.zaansepophistorie.nl, muzikant en radiomaker
  • Pieter Molenaar: commissielid – muzikant, drummerVoor de praktische uitvoering van het noodfonds, krijgt de commissie hulp van vrijwilligers die zich graag hardmaken voor de Zaanse popsector. Zo krijgt het fonds onder andere hulp van een reclamebureau en een marketing- en communicatiespecialist.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl