Rooswijk krijgt primeur nieuwe manier afval inzamelen

Gepubliceerd: 17-01-2019 13:01

Rooswijk krijgt primeur nieuwe manier afval inzamelen

ZAANDIJK - Rooswijk heeft dinsdag 22 januari de primeur van de nieuwe manier van afval inzamelen. Speciaal hiervoor maakt wethouder duurzaamheid en circulaire economie Sanna Munnikendam de afvalbak van mevrouw Bras en mevrouw de Vries klaar voor gebruik.

Rooswijk is hiermee de eerste wijk die over gaat op het nieuwe systeem. Na Rooswijk zijn Krommenie Oost en West aan de beurt. Hier gaat het nieuwe systeem half februari in. Stapsgewijs wordt de nieuwe manier in de overige delen van Zaanstad ingevoerd.

Afvalpas
De nieuwe manier betekent dat inwoners herbruikbaar afval apart weggooien in drie afvalbakken die aan huis staan. De bestaande grijze afvalbak wordt in de nieuwe situatie gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De groene bak voor gft- en etensresten en de blauwe voor oud papier en karton. Het restafval dat overblijft, brengen inwoners naar een ondergrondse container die op verschillende plekken in de wijk staan.

Bewonersvoorlichters
Bewoners voor wie de verandering gaat spelen, hebben een afvalpas en een brief gekregen van de gemeente met uitleg. Ook zijn bewonersvoorlichters actief in Rooswijk. Ze zijn aanspreekbaar tijdens inloopspreekuren bij de sociale wijkteams.

Kijk op afvalscheiden.zaanstad.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl