RTV Zaanstreek onder grote druk

13-09-2021 14:57

RTV Zaanstreek onder grote druk

STREEK - De meest actuele vraag in het Zaanse medialand is momenteel of een omroep alle inwoners van de streek, de stad en het dorp weet te bereiken. Of is het juist een louter digitaal platform dat de meeste aantallen aan zich weet te binden? In de gemeenteraad van Zaanstad zal deze week beslist gaan worden of er voor RTV Zaanstreek een toekomst lonkt.

De omroep RTV Zaanstreek tracht op drie mediaplatformen (radio, tv en internet) een zo groot mogelijk publiek te bereiken. De gemeente opteert nu echter de licentie voor de komende vijf jaar aan een puur op internet gericht nieuwsmedium te geven. 'Daarmee dreigen hele groeperingen uitgesloten te worden om van het Zaanse nieuws op de hoogte te blijven' zo is het vermoeden, bange voorgevoel bij de omroep.

Om de volksvertegenwoordigers te wijzen op de levensvatbaarheid van RTV Zaanstreek is er nu online een petitie gestart. De petitie heeft het korte adres https://rtvzaanstreek.petities.nl gekregen.

De oplettende lezer (en dat zijn er veel weten ze bij de omroep uit ervaring) zal meteen toeslaan: 'En jullie beweren dat jullie opkomen voor de mensen die op een traditionele, niet digitale manier het nieuws tot zich willen nemen' en vandaar dat de petitie ook op de redactie aan de Drielse Wetering 50 in Zaandam ondersteund kan worden dan wel via de oerdegelijke brief in de postbus. 


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl