RTVi Zaanstreek en NH Nieuws door als mediapartners

18-05-2021 15:15

RTVi Zaanstreek en NH Nieuws door als mediapartners

STREEK - Nu vast staat dat RTVi Zaanstreek als zelfstandige omroep door zal gaan zijn de banden met mediapartner NH Nieuws aangehaald. Deze samenwerking bestaat al een aantal jaren en zal nu geïntensiveerd gaan worden. Tevens onderzoeken we de komende maanden of er een gemeenschappelijke nieuwsredactie voor de Zaanstreek gevormd kan worden.

Beide partijen zijn het er over eens dat een doorontwikkelde samenwerking van absoluut toegevoegde waarde zal zijn. Deze vorm van samenwerken in medialand is niet uniek. Zo kent NH Nieuws meerdere van soortgelijke verbanden.

In het geval van de bundeling van krachten van RTVi Zaanstreek en NH Nieuws is er sprake van een basis van gelijkwaardigheid. Beide partijen zullen meer en meer nieuws met elkaar maken en delen.

Momenteel wordt onderzocht op welke manier het Zaanse nieuws nog sneller en directer bij de Zaankanter terecht moet komen. Positief in dat proces de aanmelding van een flinke ploeg nieuwe medewerkers die zich op diverse vakgebieden wil manifesteren.

Beide organisaties zijn verheugd dat er nu samen verder kan worden gewerkt aan een nog actueler nieuwsaanbod op zowel radio, televisie als alle kanalen op het wereldwijde web. Een van de zaken die opvallen in deze vernieuwde samenwerking is de mogelijkheden de medewerkers van RTVi Zaanstreek een opleidingstraject bij NH Nieuws te laten volgen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl