Ruimte voor wonen én groen?

Gepubliceerd: 04-03-2021 9:03

Ruimte voor wonen én groen?

ZAANSTAD - Dat is de titel van een webinar van en door de Partij voor de Dieren over wonen in een gezonde omgeving: ruimte voor wonen én groen? De PvdD zal de webinar op 6 maart houden waarbij Zaans raadslid Melchior Mattens en Statenlid én Tweede Kamerkandidaat Jaap Hollebeek in gesprek gaan over woningnood, luchtkwaliteit en gebrek aan biodiversiteit in de stad.

Op voorhand zijn er al tal van vragen. Want kun je alleen nog maar in de stad wonen als je rijk bent? Wordt het niet steeds onprettiger om in de stad te wonen? Geen woning, vieze lucht en steeds minder soorten dieren en planten in de stad. Wat zijn de oorzaken en wat kunnen we eraan doen? 


Over oplossingen die rekening houden met sociale rechtvaardigheid en een gezonde groene stad gaat het gesprek met Jaap Hollebeek (kandidaat voor de partij bij de komende Tweede Kamerverkiezing) en Melchior Mattens (gemeenteraadslid Zaanstad). Dit duo weet alles over hoe de Partij voor de Dieren de stad groen en toegankelijk wil houden voor iedereen.

“De geslaagde lobby om het Europees Medicijn Agentschap naar Amsterdam te halen vergroot de macht van Schiphol, leidt tot weinig lokale werkgelegenheid en legt direct beslag op ruim 900 huizen in de stad voor de huidige medewerkers en hun gezinnen. Een voorbeeld waarom woningnood in belangrijke mate een politieke keuze is.” is een route van Melchior Mattens.

Oostzaner Jaap Hollebeek doet dit vanuit zijn kennis van provinciaal beleid op het gebied van woningbouw, natuurontwikkeling en luchtkwaliteit. Voor de lokale uitwerking in een middelgrote stad en kennis van landelijke en regionale demografische en economische ontwikkelingen schuift Melchior aan bij het vraaggesprek. Zij gaan in gesprek met de kijker thuis over een aantal stellingen en beantwoorden kijkersvragen.

Het webinar zal plaatshebben op zaterdag 6 maart tussen 15:00 en 16:30 uur. Deelname aan de beveiligde Zoom-sessie kan door een mail te sturen naar zaanstreek@partijvoordedieren.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl