Rust wedergekeerd in jongerencentrum BAAZ Assendelft

Gepubliceerd: 17-12-2018 17:12

Rust wedergekeerd in jongerencentrum BAAZ Assendelft

ASSENDELFT – Het bestuur van Jongerencentrum BAAZ, in De Kaaik in Saendelft, is blij met GZ Office Xperience uit Zaandam. Het bedrijf sponsorde en realiseerde akoestische isolatie in een ruimte waar onder andere kinderen met een autistische spectrum stoornis (ASS) maandelijks dansles krijgen. 

Dat was niet mogelijk omdat de slechte akoestische omgeving onrust creëert en concentratieproblemen veroorzaakt. Het galmde behoorlijk concludeerde het jongerencentrum. Ook van andere groepen dan de autistische kinderen kwamen vaak vragen binnen over de akoestiek. In het begin was BAAZ sceptisch over oplossingen. Zou dit probleem verholpen kunnen worden zonder afbreuk aan het prachtige industriële karakter van BAAZ? De jongeren hadden dat interieur zelf bedacht. Uiteindelijk zijn er maatregelen genomen die niets afdoen aan het uiterlijk aldus BAAZ.

Slim hergebruik
BAAZ is een plek voor jongeren, die op momenten dat er geen jongeren zijn ook fungeert als huis voor de buurt. Via de maatschappelijke Beursvloer van de Zaanse Uitdaging kwam de sponsoring tot stand. GZ heeft slim hergebruik toegepast als specialist in circulaire inrichting. Zo zijn de akoestische plafondpanelen in een eerder leven gebruikt als scheidingswanden. Door ingeleende mensen met een arbeidsbeperking zijn de wanden van stoffering ontdaan en vervolgens voorzien van akoestische vulling en nieuwe stoffering. Zelfs de oude stof wordt hergebruikt. Alle stoeldoppen onder de poten zijn vervangen en onder de tafels akoestisch schuim aangebracht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl