Saenstheaterfestival beleeft eerste lustrum

Gepubliceerd: 05-09-2017 13:09

Saenstheaterfestival beleeft eerste lustrum

ASSENDELFT – De vijfde editie van het Saenstheaterfestival staat op zaterdag 23 september op het programma. Er is veel te zien bij de jubileumuitvoering die van 14.00 tot 23.00 uur plaatsvindt in Het Wapen van Assendelft.

Er zijn in totaal elf optredens uit de meest uiteenlopende plaatsen waarvan de Zaanse optredens dit jaar van TOP, Lesley Geusebroek en Het Speelt zijn. Het optreden dat er het meest zal uitspringen is die van de winnares van The Voice Kids 2017: Iris Verhoek.

Het Saenstheaterfestival in Assendelft is in 2012 opgezet als initiatief om het 75-jarig bestaan van toneelgroep Nieuw Leven te vieren. De toneelgroep is eind 2015 opgehouden te bestaan, maar het festival gaat gewoon door. Het heeft nog steeds de ambitie om uit te groeien tot een veelzijdig theaterfestival waarin alle verschillende soorten van amateurtheater een podium kunnen vinden.

Er zijn in totaal elf voorstellingen, waaronder een optreden van Iris Verhoek, de winnares van The Voice Kids 2017, die belangeloos haar medewerking verleent. ,,Ik ben er trots op dat het me gelukt is Iris voor het festival te krijgen en daarnaast vijftien aanmeldingen waarvan vijf voor de eerste keer”, aldus organisator Dirk-Jan Forsman. ,,Al deze voorstellingen zullen voor het publiek weer smullen zijn. Wat smullen betreft: er is dit jaar weer een buffet te reserveren tussen het middag- en avondprogramma. Opnieuw zal het publiek een actieve rol krijgen. Zij gaan, samen met de jury, bepalen wie ’s middags en ’s avonds met de waarderingsprijzen naar huis gaan.”

Naast de online verkoop van tickets voor de middag en/of avond, zijn er vouchers te koop voor een theatermaaltijd (vlees, vis of vegetarisch). Deze vouchers zijn tot 16 september te bestellen.

Kijk voor het programma, entreetickets en buffetvouchers op www.saenstheaterfestival.nl Of bel 06 37 34 91 14. De entreetickets zijn vanwege het jubileum met korting verkrijgbaar.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl