Sanna Munnikendam naar 4 en 5mei Comité Zaanstad

20-11-2021 12:54

Sanna Munnikendam naar 4 en 5mei Comité Zaanstad

STREEK - Het dagelijks bestuur van het 4 en 5mei Comité Zaanstad, bestaande uit Timna Rijvordt, Herman van Kordenoordt en Onno Hoekmeijer, is druk doende geweest met het zoeken naar een kandidaat voor het voorzitterschap, nadat Hoekmeijer eerder had aangegeven na zes jaar een stap terug te willen doen.

'We hadden al snel succes' klinkt het vandaag opgewekt bij het 4 en 5mei Comité Zaanstad . Het is Sanna Munnikendam die voorgedragen is als preses. Zij is geen onbekende in Zaanstad. Zij was als lid van D66 onder andere voormalig wethouder van de gemeente Zaanstad (medio december 2019 opgestapt) en al heel lang zeer geïnteresseerd in de oorlogsgeschiedenis in zijn algemeenheid en het herdenken en vieren van vrijheid in het bijzonder. Ook om persoonlijke redenen had het Comité al veel langer haar interesse. Met name de acties van het Comité met betrekking tot het ondersteunen van het leggen van de Struikelstenen, de organisatie van de Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet en het lichtmonument van Daan Roosengaarde trokken al eerder haar aandacht en zij deed er ook aan mee.

Sanna was meteen enthousiast toen haar naar het vervullen van de functie werd gevraagd. 'Het bestuur stelt haar dan ook van harte voor om het voorzitterschap van Onno per 17 december 2021 over te nemen' laat het 4 en 5mei Comité opgetogen weten. 


'Sanna heeft ook ideeën over de voortzetting van het werk naar de jongeren en dat sluit prima aan op plannen met de scholen over herdenken met de documentaires Monumenten Spreken en het leggen van bloemen bij geadopteerde monumenten. Uiteraard kent ze ook de weg binnen de gemeente Zaanstad en dat is weer van belang voor de nodige contacten over beleid en uitvoering. We laten het niet bij deze mededeling maar willen haar graag op 17 december om 17.00 introduceren bij alle lokale comités op een bijeenkomst in de Bullekerk. Sanna zal dan o.a. bevraagd worden door discussieleider Hans Kuyper en uiteraard kan er gediscussieerd worden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl