Schaatsen op echt ijs in Poelenburg

Gepubliceerd: 10-02-2019 16:02

Schaatsen op echt ijs in Poelenburg

ZAANDAM Morgen om 9.15 uur moet het even droog zijn. Want dan opent wethouder Sanna Munnikendam, samen met een schoolklas van Trias uit Krommenie, officieel de ijsbaan in Poelenburg.

Locatie van de echte ijsbaan (geen kunstijsplaten) is de straat Poelenburg tussen de moskee en Centrum Jong. Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 februari is iedereen van harte welkom. De toegang en schaatsen lenen zijn gratis. Handschoenen zijn wel verplicht en moeten de bezoekers zelf meenemen.

Wijkwethouder Munnikendam is blij met de ijsbaan: ,,De gemeente werkt, samen met partners en bewoners aan het verbeteren van de wijken Poelenburg en Peldersveld. Naast hardere acties besteden we aandacht aan leuke dingen in deze mooie wijken. We willen graag dat bewoners elkaar meer ontmoeten en meer betrokken zijn. Deze ijsbaan er één van.”

Activiteiten
De ijsbaan wordt betaald uit de boetes die voor het verkeerd aanbieden van afval zijn gegeven in Poelenburg en Peldersveld. Er zijn tot in 2018 rond de 700 boetes uitgedeeld. De week voor de voorjaarsvakantie zijn er tijdens schooltijden activiteiten voor kinderen van (basis)scholen in Poelenburg en Peldersveld. Daarna is de ijsbaan geopend voor iedereen.

Zie voor het volledige programma sportbedrijfzaanstad.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl